Jablkový koláč s pudingom fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml) |
|
1 hrnček |
|
150 g (alebo Smetol) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Pudingová náplň: | |
300 ml |
|
1 bal. (Zlatý klas) |
|
1 - 2 PL |
|
Jablková náplň: | |
4 -5 ks stredne veľké |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (mleté) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny na cesto. Hrnček používam odmerkový 2,5 dcl.
-
2
Všetky suroviny na cesto zmiešam a poriadne vymiesim.
-
3
Cesto odložím do chladničky.
-
4
Ako prvý si z mlieka, pudingového prášku a cukru uvarím puding, aby trocha vychladol. Potom si pripravím jablkovú náplň - jablká očistím, nastrúham, ak sú jablká veľmi šťavnaté, zlejem šťavu a odložím (zužitkuje sa pri upečenom koláči alebo sa vypije len tak...). Jablká ochutím cukrom, citrónovou šťavou a primiešam mleté orechy. Moja vymastená a strúhankou posypaná forma má priemer 22 cm.
-
5
Z cesta odoberiem asi tak 3/4 množstva, rozvaľkám trochu hrubšie a do takej veľkosti, aby bolo do formy aj na "bočnice". Po vložení cesta do formy rozotriem uvarený puding. Na puding rozložím jablkovú náplň.
-
6
Celkom navrch som z cesta formičkou vykrajovala srdiečka a poukladala.
-
7
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút. Kontrolujem.
-
8
Upečený koláč poprášim práškovým cukrom. Nech vás nemýlia vyšité veľkonočné vajíčka, lebo u nás obdobie Paschy skončilo 15. mája.
-
9
Ku kávičke bol výborný aj šťavnatý.
Diskusia k receptu