Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme. K tejto hmote postupne pridávame múku, ďalších 100 ml vody a soľ. Ja som cesto spracovávala v kuchynskom robote. Múku som pridávala po lyžiciach, preto uvádzam množstvo v tejto mierke. Použila som 22 vrchovatých lyžíc hladkej múky.
-
2
Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme, necháme chvíľu obschnúť a narežeme na širšie rezance. Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode.
-
4
Medzitým si pripravíme smrčky (mala som mrazené) a menšiu hlávku brokolice rozoberieme na malé ružičky. Šalotku a údený cesnak nakrájame nadrobno.
-
5
Šalotku opražíme na olivovom oleji dosklovita, pridáme cesnak a ešte krátko opražíme.
-
6
Do panvice pridáme smrčky
-
7
a citrónový tymián. Po 2 minútach pridáme brokolicu a opražíme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou a nahrubo mletým čiernym korením. Cestoviny vyberáme z vriacej vody rovno do panvice a premiešame s hubovo - brokolicovou zmesou. Servírujeme ihneď. Podľa potreby môžeme pokvapkať olivovým olejom. Ja som použila ochutený - cesnakový.
@marianne69 ano su to huby, ale nie podpnovky, tie rastu na jesen, skus si vygooglit