Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 12. marca 2012

Suroviny

3 hrste
20 - 25 PL
200 ml
1 ks
3 - 4 strúčiky
20 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Z petržlenovej vňate otrháme lístky a dáme ich do mixéra. Prilejeme 100 ml vody a rozmixujeme. K tejto hmote postupne pridávame múku, ďalších 100 ml vody a soľ. Ja som cesto spracovávala v kuchynskom robote. Múku som pridávala po lyžiciach, preto uvádzam množstvo v tejto mierke. Použila som 22 vrchovatých lyžíc hladkej múky.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto vyvaľkáme, necháme chvíľu obschnúť a narežeme na širšie rezance. Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme smrčky (mala som mrazené) a menšiu hlávku brokolice rozoberieme na malé ružičky. Šalotku a údený cesnak nakrájame nadrobno.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šalotku opražíme na olivovom oleji dosklovita, pridáme cesnak a ešte krátko opražíme.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice pridáme smrčky

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a citrónový tymián. Po 2 minútach pridáme brokolicu a opražíme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou a nahrubo mletým čiernym korením. Cestoviny vyberáme z vriacej vody rovno do panvice a premiešame s hubovo - brokolicovou zmesou. Servírujeme ihneď. Podľa potreby môžeme pokvapkať olivovým olejom. Ja som použila ochutený - cesnakový.

    Petržlenové cestoviny so smrčkami a brokolicou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

danulatenko
Nadherny recept, uzasna kombinacia chuti aj farieb... Smrcky som uz peknych par rokov nejedla, ale este stale sa daju najst aj v nas v lese (okolie PN)... Ukladam si ho a ked nezozeniem smrcky, nahradim inymi hubami...
marianne69
smrcku budu asi huby vsak?nie su to podpnovky?nie som hubar...kraaasny recept to je...
afataga
vyborny rcp. len sa mi zda 2 min. malo na smrcky, mala si ich predvarene? lebo su dost huzevnate
@marianne69 ano su to huby, ale nie podpnovky, tie rastu na jesen, skus si vygooglit
irenaw
to je krása :) len ja budem musieť použiť suchohríby, smrčky poznám len z encyklopédie, nikdy sme ich sami nezbierali.
fineliving
tak toto je perfektný receptík, určite ho vyskúšam, už sa mi zbiehajú slinky :)))
zirafninka1
Dakujem Vam vsetkym. Smrcky som kupila, mrazene. Predpokladam , ze nejakou tepelnou upravou pred tym presli. po rozmrazeni boli makke, nie huzevnate.. Ozaj im tie 4 min. stacili. Z cerstvych by to bolo zrejme ine.. Ale ja som cerstve smrcky nikdy nejedla :(
monzet
A mne veru už smrčky pár krát vyrástli aj na záhrade,onedlho nastane ich čas,čerstvé sú vynikajúce....Konečne cítiť jar,smrčky vychádzajú ako prvé,takže tento recept je v poradí na vyskúšanie na predných miestach:-))
afataga
aj mne dva krat vyrastli na zahrade pri plote, tak som zvedava ci budu aj tutu jar, lebo nie su kazdy rok
irenaw
tak idem sa poobzerať po smrčkoch, ale petržlen mám a tie cestoviny mi nedajú pokoj :O)
ethanel
Nooo smrcky tak to su luxusne huby ... nakolko neyijem na SK tak mi ich nosi jeden moj francuzky kolega od jeho mami ... vzdy ked ide na dovolenku domov tak ma za uloho priniest francuzku domacu foie gras cize pecienku z domacej dobre krmenej husi alebo kacera ...
zirafninka1
v zahrade smrcky? ked budem velka a budem mat zahradu , tak chcem jedine smrckovu :) alebo francuzskeho kolegu :) Dakujem Vam za komentare :)