Orechové rožky

sestrickasilvia - fotkasestrickasilvia, 18. novembra 2010
50
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
100 g
20 g
  na posypanie
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme. Rozdelíme na štvorčeky, ktoré potom rozdelíme ešte na trojuholníky. Spravíme plnku: Orechy a práškový cukor zmiešame. Plnku pridáme na trojuholník a zvinieme. Rožky poukladáme na vymastený plech a pečieme cca 15-20 minút pri 200 stupňoch.

  2. 2

    Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    TIP: Keď nemáme doma orechy, plnka môže byť rôzna. Napr. džem podľa chuti alebo aj mletý mak.

Diskusia k receptu

marienka44
@Sestricka , taketo plnky /aj makova/ zvyknu pocas pecenia vytiect na plech. Da sa tomu zabranit tym, ze sa do plnky da trochu majzeny alebo ak je plnka sladka, tak aj 1 PL zlateho klasu. :-)
evanaaa
Sestričkasilvia, teraz už viem, po kom Rony je aj so svojim kuchárskym umením, je to zlatý chlapec, máme ho tu radi. A ľúbia sa mi aj tieto tvoje rožky, orechy mám rada. J eto aj rýchle a chutné pohostenie.
bozulka
Šikovná maminka - šikovný syn !!!Recept je dobrý a hlavne rýchlý.
vandrak
Tvoja prababka by ti pada panvicou po kokose keby videla, že orechové rohlíčky robíš z lístkového cesta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia