Slimáčiky z údeného syra
Foto: kilznah
Slimáčiky z údeného syra
60
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
750 gramov |
|
500 ml |
|
2 polievkové lyžice |
|
2 kávové lyžičky |
|
1 balenie |
|
150 ml |
|
300 gramov |
|
4 štvorčeky |
|
10 strúčikov |
|
1 polievková lyžica |
|
3 kusy |
|
100 gramov |
|
1 kus |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások. Pridáme olej, múku, soľ a vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť.
- 2
Postrúhame údený syr, primiešame syrokrém, maslo, vegetu, pretlačený cesnak, žĺtky a pomiešame.
- 3
Po nakysnutí cesta si odoberieme štvrtinku, rozváľame ho na veľkosť cca pol centimetra a potrieme štvrtinkou syrovej hmoty. Zavinieme ako roládu a krájame kolieska hrubé cca dvojcentimetre, ktoré kladieme rezom na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom (prípadne zvyšnými bielkami) a posypeme sezamom. Pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút.
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu