Foto: alexandra1987
Kuracie krídelká robené v marináde patria medzi moje obľúbené. Tieto som opísala so všetkým, čo k tomu papáme my :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
12 ks |
|
marináda na kura: | |
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
2-3 strúčiky |
|
príloha: | |
3 |
|
1 strúčik |
|
Príloha: | |
100 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a trochu osolíme.
- 2
Pripravíme si marinádu zo všetkých vypísaných surovín, vložíme krídelká a necháme v chladničke min. 2 hodinky. (najlepšie cez noc)
- 3
Vložíme do pekáča a pečieme cca hodinku pri 200 stupňoch, pri konci zapečieme na vyššej teplote. Aspoň 2 krát otáčame aby bola kôrka z oboch strán.
- 4
Pripravíme si šalátik. Čerstvú rukolu umyjeme.
- 5
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
- 6
Rukolu a cherry paradajky spolu zmiešame a trochu osolíme.
- 7
Bagetky nakrájame na kolieska a pražíme na oleji. Ja som pridala aj do každej dávky trochu slaninky, cibuľky a cesnaku. Len treba dávať pozor, keď začínajú prihárať, treba ich na ďalšiu dávku bagety vymeniť.
- 8
Každé koliesko už opečenej bagety potrieme cesnakom.
- 9
Servírujeme :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všimla som si, že dosť novoprihlásených Varecháčok si najprv túto stránku nejaký čas obhliada, kým sa odhodlá sem prihlásiť. A neoľutuje, ani ty, dúfam.