Foto: elixir
Veľmi jednoduché, voňavé jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
8 ks |
|
6 ks |
|
2 hrste (alebo čerstvé) |
|
1 ks (stredne veľká) |
|
2-3 PL |
|
2 ČL (cca) |
|
3 ks (stonky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do osolenej vody dáme variť ryžu, pridáme aj kari korenie. Potom na panvici rozohrejeme olej a do sklovita na ňom opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a oprážame ich kým začnú mierne hnednúť, prisypeme aj opláchnuté a na menšie kúsky pokrájané huby.
- 3
Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny, taktiež vložíme do panvice. Všetko osolíme, posypeme čiernym korením a chvíľu oprážame. Potom obsah panvice podlejeme trochou vody a 5 minút podusíme pod pokrievkou na miernom plameni.
- 4
Uvarenú ryžu pridáme do panvice a všetko spolu premiešame. Oberieme lístky zo stoniek majoránu a vmiešame. Môžeme ešte dozdobiť kúskom stonky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@safran medzi mrazenými hubami boli napr. kuriatka a dubáky, šlo mi hlavne o chuť, nie o to, či sú mrazené alebo čerstvé - keby som mala čerstvé, dám tie. :) Ale vďaka za otázku, trošku poupravím ingrediencie.
@havino ďakujem, viem že máš rada tento typ receptov :) no tie koreničky sú poklad, voľakedy som mala všetky korenia v skrinke v orig. baleniach a keď som chcela jedno vybrať, riskovala som vypadnutie ostatných... to je tak pri menších kuchyniach, človek odloží veci kam sa dá...:) tak tento spôsob na zavesenie mi pomohol.