Ryža s kari korením, šampiňónmi a paradajkami

elixir - fotkaelixir, 14. mája 2014
Ryža s kari korením, šampiňónmi a paradajkami
Foto: elixir

Veľmi jednoduché, voňavé jedlo.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
8 ks
6 ks
2 hrste (alebo čerstvé)
1 ks (stredne veľká)
2-3 PL
2 ČL (cca)
3 ks (stonky)




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť ryžu, pridáme aj kari korenie. Potom na panvici rozohrejeme olej a do sklovita na ňom opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a oprážame ich kým začnú mierne hnednúť, prisypeme aj opláchnuté a na menšie kúsky pokrájané huby.

  3. 3

    Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny, taktiež vložíme do panvice. Všetko osolíme, posypeme čiernym korením a chvíľu oprážame. Potom obsah panvice podlejeme trochou vody a 5 minút podusíme pod pokrievkou na miernom plameni.

  4. 4

    Uvarenú ryžu pridáme do panvice a všetko spolu premiešame. Oberieme lístky zo stoniek majoránu a vmiešame. Môžeme ešte dozdobiť kúskom stonky a podávame.

Diskusia k receptu

safran
môžem byť zvedavá? prečo kombinuješ mrazené a čerstvé huby? zaujíma ma to, vo viacerých receptoch som si to všimla, nie len tu, ale nerozumiem tomu
elixir
Som rada, že sa vám jedlo páči. :)
@safran medzi mrazenými hubami boli napr. kuriatka a dubáky, šlo mi hlavne o chuť, nie o to, či sú mrazené alebo čerstvé - keby som mala čerstvé, dám tie. :) Ale vďaka za otázku, trošku poupravím ingrediencie.
sandraviglasova
hmmm až sem to vonia :-) kari ja môžem, aj ryžu, aj huby, aj paradajky :-) :-) tak ukladám :-) krásna foto! :-)
havino
@elix ír, aj ja takéto rada, veľmi rada, ani mäso nemusí byť, krásne foto a tie isté koreničky na zavesenie mám aj ja, šikuľka si
elixir
@sandraviglasova akčné žieňa, som veľmi rada :))
@havino ďakujem, viem že máš rada tento typ receptov :) no tie koreničky sú poklad, voľakedy som mala všetky korenia v skrinke v orig. baleniach a keď som chcela jedno vybrať, riskovala som vypadnutie ostatných... to je tak pri menších kuchyniach, človek odloží veci kam sa dá...:) tak tento spôsob na zavesenie mi pomohol.