Krémový zákusok
Krémový zákusok

Krémový zákusok so šľahačkou

varenapecena - fotkavarenapecena, 3. decembra 2017
Krémový zákusok so šľahačkou
Foto: varenapecena

Veeeeeeľmi sladký a lahodný koláč.

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
5 ks
300 g
2 KL
1 KL
 štipka
Poleva:
200 ml
200 ml (33 %)
200 ml
Na ozdobenie:
500 ml (33 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom vymiešame do peny. Primiešame vajíčka, po jednom. Vajíčka musia mať izbovú teplotu, inak by sa zmes mohla zraziť. Primiešame múku (po častiach) zmiešanú s práškom do pečiva, so škoricou a štipkou soli.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30-40 minút. Po vytiahnutí z rúry ešte teplý koláč poradne popichame vidličkou. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kým koláč chladne, pripravíme si polevu. Zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko. Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť v chladničke, najlepšie cez noc. Hotový koláč potrieme šľahačkou a posypeme škoricou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre