Krémový zákusok so šľahačkou

Foto: varenapecena
Veeeeeeľmi sladký a lahodný koláč.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 300 g |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| štipka |
|
| Poleva: | |
| 200 ml |
|
| 200 ml (33 %) |
|
| 200 ml |
|
| Na ozdobenie: | |
| 500 ml (33 %) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom vymiešame do peny. Primiešame vajíčka, po jednom. Vajíčka musia mať izbovú teplotu, inak by sa zmes mohla zraziť. Primiešame múku (po častiach) zmiešanú s práškom do pečiva, so škoricou a štipkou soli.
- 2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30-40 minút. Po vytiahnutí z rúry ešte teplý koláč poradne popichame vidličkou. Necháme vychladnúť.
- 3
Kým koláč chladne, pripravíme si polevu. Zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko. Mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť v chladničke, najlepšie cez noc. Hotový koláč potrieme šľahačkou a posypeme škoricou.
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu