Foto: rennatte
Na jednej českej stránke som našla tento postup a hneď ma zaujal, tak som išla improvizovať. Cesto na roládu je klasické lyžicové od cica2 Zobraziť celý popisNa jednej českej stránke som našla tento postup a hneď ma zaujal, tak som išla improvizovať. Cesto na roládu je klasické lyžicové od cica2 a fľaky z čokolády dokáže každá z nás a krém som zvolila čokoládový.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Čokoládu na fľaky rozpustíme a obrátenou stranou lyžice tvoríme fľaky na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do chladničky stuhnúť.
-
2
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding
-
3
odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
-
4
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny
-
5
striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva, tuhý sneh z bielkov a citrónovú kôru
-
6
hotové cesto vylejeme na stuhnuté fľaky a rovnomerne rozotrieme, dáme piecť.
-
7
Po upečení ešte horúce aj s papierom stočíme do rolády
-
8
necháme úplne vychladnúť
-
9
maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
-
10
pridáme rozpustenú čokoládu a došľaháme
-
11
vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme krémom
-
12
znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke, krájame na rezy, zdobíme podľa fantázie zvyšným krémom alebo šľahačkou
Diskusia k receptu