
Kysnuté bryndzové trojuholníky
Výborná slovenská klasika. Trojuholníčky sú dlho mäkké, pokiaľ ich nestihnete skôr zjesť, lebo odolať...

Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...

Pórkovo-šunkový šalát
Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste nebol posledny...

Cícerové pusinky
Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z...

Bezlepkový slaný koláč (skoropizza)
Opäť so zemiakmi a cibuľou, ale trochu iný, upravený recept, vhodný pre bezlepkáčov, ...

Nepečené rezy
Nepečené piškótové rezy s lahodným krémom. Dobre vychladené sa hodia na rôzne príležitosti. Pochutnajú si...

Pivárska placka
Na tieto placky sme chodili za socíku do pivárne za 5. 50 KČS. Teraz ich robievam už...

Ľadový čaj s limetkou
Máte radi ľadový čaj? Ja príliš nie, ale na domáci nedám dopustiť. Jeho plus je...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Kiwi roláda (fotorecet)
Niekedy robim Slonie slzy klasicke podla povodneho receptu. Tuto verziu tohoto oblubeneho zakuska som si tentokrat...

Karfiolový paprikáš
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...

Škvarkové vrkoče
Škvarkové pagáčiky sa u nás v rodine pečú skoro pravidelne, no teraz som tvar trocha pozmenila...

Škoricový veniec
Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) Pridáme mlieko s cukrom a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť....

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Šamrole s jablkovou penou
Šamrole som vždy obchádzala. Kým som nezistila, že bývajú aj s jablkovým snehom.

Fitness bublanina s quinoa
Maškrťme zdravo !!! Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná plodina a má vysoký obsah bielkovín. Quinou používame...

Avokádový Tatarák
Veľmi dobrá nátierka. (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www. nosalty. hu, ,...

Sušené prsia z husokačky
Dostala som od kamarátov husokačku z domáceho chovu. Napadlo ma obetovať polovicu pŕs na experiment...

Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan)
Úžasný recept mojej babky na závin, len v rastlinnom prevedení. :)

Rukolové pesto
Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A...

Zabíjačkový prejt
Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...

Bravčové karé na hubách a kapii
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok....

Rukolový šalát s kuracími prsiami
Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept....

Valentínska torta Red Velvet
Tento červený zamatový koláč je vhodny pre deň, svätého Valentína...

Vianočná hrachová polievka
túto polievku u nás varievame vždy na vianoce, ale niekedy aj cez rok.