Foto: bozulka
Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale bola výborná.
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazeného platýsa posekáme,pridáme namočené rohlíky,cibuľku,cesnak,vajcia,koreniny,soľ/vegetu/ ja som pridala ešte pol káv.lyžičky chilli omáčky.Všetko dobre premiešame a robíme fašírky,ktoré jemne obalíme v strúhanke.
-
2
Fašírky vysmážame na oleji.Ja som volila 2 spôsoby jeden klasický na panvici.
-
3
Druhý spôsob vo fritéze
-
4
Vo friteze som smažila 2x 8min.Smažila som na pár kvapkách oleja.
-
5
Vo fritéze boli trošku suchšie,ale len na povrchu.Pretože to bola večera,tak bez prílohy iba so zeleninkou a pohárom vinka.
@tinca , ja ryby nejem, preto po rybacích receptoch moc nekukám (len ako možnú inšpiráciu pre moju mamu), možno je tu takých viac...
@marienka44 , ta fritéza je Tefal Actifry,už o nej bola na vareche reč,schválne som urobila obidva spôsoby,aby bolo vidieť,že sa dá vysmážať aj "zdravo"a ten rozdiel v chuti necítiť.Netreba odsávať na papierovej utierke-ieje nasiaknutá olejom.