Rybacia fašírka fotorecept

bozulka - fotkabozulka, 9. augusta 2010
Rybacia fašírka (fotorecept)
Foto: bozulka

Našla som v mrazáku gule s platýsa a nič iné ma momentálne nenapadlo len fašírka. Ale bola výborná.

3-4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks
2 ks
podľa potreby-nie veľa




Postup

  1. 1

    Rozmrazeného platýsa posekáme,pridáme namočené rohlíky,cibuľku,cesnak,vajcia,koreniny,soľ/vegetu/ ja som pridala ešte pol káv.lyžičky chilli omáčky.Všetko dobre premiešame a robíme fašírky,ktoré jemne obalíme v strúhanke.

    Rybacia fašírka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Fašírky vysmážame na oleji.Ja som volila 2 spôsoby jeden klasický na panvici.

    Rybacia fašírka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhý spôsob vo fritéze

    Rybacia fašírka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo friteze som smažila 2x 8min.Smažila som na pár kvapkách oleja.

    Rybacia fašírka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo fritéze boli trošku suchšie,ale len na povrchu.Pretože to bola večera,tak bez prílohy iba so zeleninkou a pohárom vinka.

    Rybacia fašírka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
@bozulka mňam, no vidíš, keď si sa osmelila ako ti to super ide,paráda. Akurát na Vareche moc veľký záujem o rybacie recepty nie je, neviem prečo, veď ryby sú zdravé.
jody
@bozulka , krásne foto!!!
@tinca , ja ryby nejem, preto po rybacích receptoch moc nekukám (len ako možnú inšpiráciu pre moju mamu), možno je tu takých viac...
marienka44
Mam fritezu a nepouzivam ju vobec. Som prekvapena, ze sa v nej da smazit aj takmer bez oleja. Asi sa k nej vratim. Prosim instrukcie o smazeni vo friteze na malom mnozstve oleja. Dakujem.
bozulka
@tinca ,ešte tie fotky nieje ono,ináč ja mám problém vôbec uvariť a ešte fotiť to je pre mňa doslova nadľudské úsilie.Ale čo by som neurobila pre Varechu.... Čo sa týka rybacích receptov -to sa držím lebo u nás sú ryby aspoň 1x za týždeň,niekedy aj viac keď je možnosť a to na rôzne spôsoby,manžel v nedeľu raňajkuje zásadne sardinky s cibuľkou už dlhé roky.Túžila som žiť pri mori práve pre tie ryby a keby boli ešte čerstvé - až sa mi srdiečko "tetelí".Za pochvalu ďakujem.
bozulka
Receptík je jednoduchý a skutočne dobrý,tá ryba nebola vôbec cítiť,platýs je veľmi chutná ryba a hlavne nesmrdí.V Lídli som kúpila mrazený platýs-gule 6ks v balení,sú veľké ako tenisáky tak sme ich mali na 2 krát.
@marienka44 , ta fritéza je Tefal Actifry,už o nej bola na vareche reč,schválne som urobila obidva spôsoby,aby bolo vidieť,že sa dá vysmážať aj "zdravo"a ten rozdiel v chuti necítiť.Netreba odsávať na papierovej utierke-ieje nasiaknutá olejom.
sjuz
bozulka - super recept, tiež robievam rybie faširky, je to rýchle a chutné jedlo.
bozulka
Neviem prečo ľudia nemajú radi ryby,dajú sa upraviť tak aby nesmrdeli a naviac sú veľmi zdravé.Je pravda,že som sa ich naučila jesť až po dvadsiatke-dovtedy sme mali kapra iba na Vianoce.Ale,boli také časy,že na bravčové a hovädzie mäso sa stávalo niekedy aj celú noc a to u mňa nehrozilo.Vtom čase boli k dispozícii iba ryby alebo hydina,tá bývala vždy.Tak náš repertoár bol: hydina,ryby a občas cez sezónu keď sme dostali od otca zverinu.
bozulka
AHA...ďakujem,idem sa pozrieť,to je rubrika na ktorú už mi neostáva čas a tiež preto,že som nečakala žiadnu výhu.Ďakujem vám.
janger
@bozulka , nieco uplne mimo temu. Ale neviem, ako inac by som sa s tebou spojila. V mojom zazitku ""Slovensko moje mile..."" ti polozila @kuchticka otazku o Bulharsku. Kedze ty o tom nevies, tak ta takto chcem na to upozornit. Ak chces, tak si to precitaj...Srdecne ta pozdravujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia