Koložvárska kapusta fotorecept

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 20. septembra 2010

V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej kapusty zo suda tak som navarila koložvársku kapustu.

5-6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 sáčok
1 kg
3 ks
5 stručikov




Postup

  1. 1

    Kapustu udusíme do mäkka.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso zomelieme, spolu s 2 ks cibule a cesnakom. Poslednú cibuľku nakrájame na kúsky pridáme trošku oleja a podusíme do sklovita. Pridáme namleté mäsko, okoreníme, osolíme a dusíme.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si dáme variť 1 sáčok ryže.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme všetko podusené. Zapekaciu misu alebo pekáč pomastíme masťou alebo olejom a dávame vrstvu kapusty, potom mäsko, ryžu, zase mäsko, na vrch kapustu.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrch potrieme kyslou smotanou.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a dáme piecť do chrumkava.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a možeme papať. Dobrú chuť.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

julica
Sáčko zvesíme z vešiaka a dáme variť :)
zabiatko66
nechápem, čo je s gramatikou, niekde som nesprávne (nespisovne)niečo napísala, alebo nejaké gramatické chyby?
libina
nie len preskočilo písmenko sáčok - sáčko, stáva sa, na tú kapustu sa chystám túto sobotu, ukladám do kk
janazjarku
Koložvársku robím podobne, len mäso nezomeliem, ale klasicky na paprike udusím a potom prekladám surovou kyslou kapustou je to tiež fajné :-)
zdezda
Mňáááááám, aj ja ju mám v pláne variť tento týždeň :-)
evanaaa
Aj ja robím podobne, že si vopred všetko podusím, ale dávam aj klobásu, nech je toho cholesterolu viac.
vierka07
Mne sa sacko ryze nahodou pacilo:) julica ma zmysel pre humor, urcite to nemyslela ustipacne, ja tiez ukladam recept do KK ;)
wevewe
@janazjarku super napad. ten recept je tu tak lakavo nafoteny, ze by som si hned dala....problem je, ze nemam rada mlete maso. skusim ako ty
zabiatko66
To je v pohode, sem tam zvyknem urobiť nejaký preklep. Aspoň to oživilo moju ryžu.
sherin
vidis zabiatko66, jeden preklep a kolko zabavy :), vazne ja strasne mam rada kolozvarsku kapustu odjakziva, robila to moja mamicka a s laskou a davno som to nerobila, takze si mi pripomenula, vdaka
benko
Koložvársku kapustu som nejedol ani nepamätám, už sa mi zbiehajú slinky. Ďakujem za tip, tak sa napráskam, že nezapnem sáčko. A vôbec, ak niekto vtipne komentuje preklep, zasmejme sa, a nie ho za to vyhrešiť.
hannah22
OK ,OK koložvárska kapustička je fajn a keď je v nej aj nožička fajnovej klobásky nakrájaná na kolieska hneď lepšie vyzerá, ale táto tiež nemá chybu iba jej chýbajú naše zuby (tak hovorí moja lepšia polovička) takže naplánovať, uvariť a mňam ... :))
používateľ nemá avatar
mb
mb
ked si predstavim, ako som ju na zakladnej skole nenavidel... joj... a teraz by som ju jedol aj kazdy tyzden ;). tusim mam inspiraciu, co zajtra na obed...
erzsebetty
Ja som zvykla robiť koložvársku kapustu miesto mäska s klobásou nakrájanou na kolieska a tiež pridávam vajíčka nakrájané na kolieska, vrstvy robím takisto:)
tetuska
mne sa tiež občas niečo podarí nepridať, ale neúmyselne a u Teba to bolo podobne, nikto nie je dokonalý, hlavne, že recept je super a chybička sa dá prepáčiť...
sbohemrozume
Na naši Kološvárskou kapustu musí být po výplatě (je myšleno finanční příjem, nikoliv řemenem na holou). Dáváme vrstvu zelí ,vrstvu rýže, vrstvu perkeltu, klobásu na kolečka pokrájenou, rýži, vejce taky na kolečka, zas rýži zelí, a navrch opečené kotlety, zapéct, zalít smetanou a ještě trochu zapéct - nebo nechat v horké troubě trochu proležet. Tady je pak každá řeč marná
bedrunka
Tiež som túto sobotu robila KOLOŽVÁR. Robievam zo surového mäsa zmiešaného s ryžou (ako plnenú papriku) - samozrejme, že to pečiem cca 1 hod. A tiež nemá chybu...
karem
Ku koložvárskej kapuste sa ako príloha hodia varené zemiaky. Ja som naposledy robila tak , že som na spodok zap . misy dala na kocky pokrájané zemiaky a potom všetko ostatné , čo tam patrí a bolo to tiež výborné..
stefanus191
... dakujem za inspiraciu, dnes varim a skusim to aj stymi zemiakmi na spodok...mnam...
brisid
tiež by som pridala klobásku, aby pridala chuť a šťavnatosť... len neviem k čomu ju pridať, aby pustila šťavu (naposledy sa manžel sťažoval, že bola koložvárska suchá)... neporadí niekto?
brisid
tiež by som pridala klobásku, aby pridala chuť a šťavnatosť... len neviem k čomu ju pridať, aby pustila šťavu (naposledy sa manžel sťažoval, že bola koložvárska suchá)... neporadí niekto?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia