Foto: zabiatko66
V sobotu som nevedela, čo navariť. Zistila som, že máme ešte posledný kúsok kyslej kapusty zo suda tak som navarila koložvársku kapustu.
5-6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kapustu udusíme do mäkka.
-
2
mäso zomelieme, spolu s 2 ks cibule a cesnakom. Poslednú cibuľku nakrájame na kúsky pridáme trošku oleja a podusíme do sklovita. Pridáme namleté mäsko, okoreníme, osolíme a dusíme.
-
3
Medzi tým si dáme variť 1 sáčok ryže.
-
4
Keď máme všetko podusené. Zapekaciu misu alebo pekáč pomastíme masťou alebo olejom a dávame vrstvu kapusty, potom mäsko, ryžu, zase mäsko, na vrch kapustu.
-
5
vrch potrieme kyslou smotanou.
-
6
a dáme piecť do chrumkava.
-
7
a možeme papať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu