Jemne pikantný Buffalo karfiol
Foto: sweetlaab
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v Zobraziť celý popisToto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej Amerike, vynájdené v roku 1964 v Buffalo, v New Yorku. My sme pripravili jemnejšiu verziu pikantnej omáčky inšpirovaní karibskou omáčkou, ktorou sa ochutili pečené karfiolové ružičky.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1/4 šálky |
|
1/2 šálky (+ extra na obalenie upečeného karfiolu) |
|
3/4 šálky |
|
1 PL |
|
1 ½ ČL (alebo čerstvý pretlačený) |
|
1 ks veľký |
|
Mierne pikantná omáčka: | |
1 ks menší čerstvý |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks (namiesto štipľavých Habanero) |
|
1/2 šálky |
|
z 1 limetky |
|
3 PL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL pomleté |
|
1/4 ČL |
|
1 štipka |
|
2 PL (organický, surový) |
|
Postup
-
1
Omáčka: Zmixujeme pokrájaný ananás, paradajky a papriky do hladkého pyré. Vylejeme do hrnca, pridáme zvyšné zložky a mierne povaríme 5 minút. Ochutnáme a dochutíme korením.
- 2
Voliteľne, môžeme omáčku precediť cez sitko a pevne ju zatlačiť tak, aby sme dostali čo najviac z omáčky. Necháme vychladnúť a potom naplníme fľaše alebo poháre. Uložíme do chladničky a skonzumujeme v priebehu mesiaca.
- 3
Karfiol: Karfiolové ružičky udusíme na pare asi 15 minút, kým nie sú polomäkké. Predhrievame rúru na 190 °C. Zmiešame zvyšné suroviny okrem karfiolu, dobre premiešame, potom pridáme karfiolové ružičky a znovu dobre pomiešame.
- 4
Umiestnime obalené ružičky karfiolu na pomastený plech na pečenie v jednej vrstve. Pečieme 25 minút alebo do zlato hneda. Pridáme potom ešte extra omáčku. Môžeme podávať s dipom z modrého syra, kúskami mrkvy a stopkového zeleru. Viac detailov je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/07/mild-hot-buffalo-cauliflower-bites.html
Tiež pečený karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Haji, karfiolové ružičky sú naozaj chutné a aj tá originálna verzia je tiež výborná :-)
Ano, súhlasím, toto nie je hlavné jedlo, nedá sa z toho veľmi najesť, je to skôr príloha k niečomu, z čoho by sa dalo najesť do sýtosti
Ďakujem, tá onáčka je naozaj chutná, je zmenená aby nebola taká ostrá ako pôvodná, pretože niektorí nemôžu veľmi pikantné pálivé prílohy ...
Ďakujem, ja už som minule spomenula že ten vek musím vymazať tu ..., daj potom vedieť ak to spravíš, ja som nie veganka, ale mám rada kvalitné veganské recepty, ale tiež sa chystám spraviť tú originálnu verziu.
Ja robim karfiol s jednoduchou pikantnou marinadou a peciem spolu s pokrajanymi zemiakmi a je to syte!