Jemne pikantný Buffalo karfiol

sweetlaabSweetlaab, 12 ročné dievča, 7. júla 2017 17:35
Ďalšie jej recepty »

Jemne pikantný Buffalo karfiolFoto: sweetlaab

Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej Amerike, vynájdené v roku 1964 v Buffalo, v New Yorku. My sme pripravili jemnejšiu verziu pikantnej omáčky inšpirovaní karibskou omáčkou, ktorou sa ochutili pečené karfiolové ružičky.

6
porcií
45 min
príprava
30 min
na 190 °C

Suroviny

1/4 šálky
1/2 šálky (+ extra na obalenie upečeného karfiolu)
3/4 šálky
1 PL
1 ½ ČL (alebo čerstvý pretlačený)
1 ks veľký
Mierne pikantná omáčka:
1 ks menší čerstvý
1 ks
2 ks
2 ks (namiesto štipľavých Habanero)
1/2 šálky
z 1 limetky
3 PL
1/4 ČL
1/4 ČL pomleté
1/4 ČL
1 štipka
2 PL (organický, surový)

Postup prípravy

  1. 1

    Omáčka: Zmixujeme pokrájaný ananás, paradajky a papriky do hladkého pyré. Vylejeme do hrnca, pridáme zvyšné zložky a mierne povaríme 5 minút. Ochutnáme a dochutíme korením.

  2. 2

    Voliteľne, môžeme omáčku precediť cez sitko a pevne ju zatlačiť tak, aby sme dostali čo najviac z omáčky. Necháme vychladnúť a potom naplníme fľaše alebo poháre. Uložíme do chladničky a skonzumujeme v priebehu mesiaca.

  3. 3

    Karfiol: Karfiolové ružičky udusíme na pare asi 15 minút, kým nie sú polomäkké. Predhrievame rúru na 190 °C. Zmiešame zvyšné suroviny okrem karfiolu, dobre premiešame, potom pridáme karfiolové ružičky a znovu dobre pomiešame.

  4. 4

    Umiestnime obalené ružičky karfiolu na pomastený plech na pečenie v jednej vrstve. Pečieme 25 minút alebo do zlato hneda. Pridáme potom ešte extra omáčku. Môžeme podávať s dipom z modrého syra, kúskami mrkvy a stopkového zeleru. Viac detailov je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/07/mild-hot-buffalo-cauliflower-bites.html

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist