Pečený karfiol
Pečený karfiol

Jemne pikantný Buffalo karfiol

sweetlaab - fotkasweetlaab, 7. júla 2017
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Foto: sweetlaab

Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne Buffalo krídelká sú hlboko vyprážané a obalené v octovej pikantnej omáčke s maslom, na báze kajenského korenia, populárne v Severnej Amerike, vynájdené v roku 1964 v Buffalo, v New Yorku. My sme pripravili jemnejšiu verziu pikantnej omáčky inšpirovaní karibskou omáčkou, ktorou sa ochutili pečené karfiolové ružičky.

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1/4 šálky
1/2 šálky (+ extra na obalenie upečeného karfiolu)
3/4 šálky
1 PL
1 ½ ČL (alebo čerstvý pretlačený)
1 ks veľký
Mierne pikantná omáčka:
1 ks menší čerstvý
1 ks
2 ks
2 ks (namiesto štipľavých Habanero)
1/2 šálky
z 1 limetky
3 PL
1/4 ČL
1/4 ČL pomleté
1/4 ČL
1 štipka
2 PL (organický, surový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omáčka: Zmixujeme pokrájaný ananás, paradajky a papriky do hladkého pyré. Vylejeme do hrnca, pridáme zvyšné zložky a mierne povaríme 5 minút. Ochutnáme a dochutíme korením.

  2. 2

    Voliteľne, môžeme omáčku precediť cez sitko a pevne ju zatlačiť tak, aby sme dostali čo najviac z omáčky. Necháme vychladnúť a potom naplníme fľaše alebo poháre. Uložíme do chladničky a skonzumujeme v priebehu mesiaca.

  3. 3

    Karfiol: Karfiolové ružičky udusíme na pare asi 15 minút, kým nie sú polomäkké. Predhrievame rúru na 190 °C. Zmiešame zvyšné suroviny okrem karfiolu, dobre premiešame, potom pridáme karfiolové ružičky a znovu dobre pomiešame.

  4. 4

    Umiestnime obalené ružičky karfiolu na pomastený plech na pečenie v jednej vrstve. Pečieme 25 minút alebo do zlato hneda. Pridáme potom ešte extra omáčku. Môžeme podávať s dipom z modrého syra, kúskami mrkvy a stopkového zeleru. Viac detailov je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/07/mild-hot-buffalo-cauliflower-bites.html

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@Zahra (8.7.2017 11:11)

Ďakujem, ja už som minule spomenula že ten vek musím vymazať tu ..., daj potom vedieť ak to spravíš, ja som nie veganka, ale mám rada kvalitné veganské recepty, ale tiež sa chystám spraviť tú originálnu verziu.

Pridaj komentár k receptu: