Foto: martinis
Zapekané zemiaky s čerstvým hrudkovým tvarohom, cuketou a pórom :)
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tato mi v sobotu priniesol čerstvý domáci tvaroh zo salaša Krajinka pri Ružomberku. Rozmýšľal som, ako ho čo najlepšie využiť a moja voľba padla na jeho zapečenie so zemiakmi, pórom a cuketou. Myslím, že nebola zlá - napokon, posúďte sami :))
- 2
Nikdy som nevedel, koľko zemiakov zjem, koľko potrebujem na jeden obed, či večeru. Včera som však objavil skvelý trik - na jednu porciu postačí toľko, čo vôjde do jednej dlane - teda asi jeden veľký a dva menšie alebo dva väčšie zemiaky. Našťastie mám dosť veľkú ruku :) Takže zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme na 10 minút variť do osolenej vody, ktorú potom scedíme.
- 3
Pór a cuketu umyjeme a pokrájame na kolieska, resp. polkolieska. Jemne osolíme a primiešame k zemiakom.
- 4
Tvaroh osolíme štipkou soli, ochutíme mletou červenou paprikou podľa chuti, pridáme aj petržlenovú vňať a vymiešame.
- 5
Na dno zapekacej misy dáme polovicu zeleninovo - zemiakovej zmesi, zasypeme tvarohom a prikryjeme druhou polovicou zmesi. Odkryté zapekáme 30 minút pri 180 stupňoch.
- 6
Hotové posypeme petržlenovou vňaťou a jeme rovno z misky. Jednoduché a chutné jedlo - fajn spôsob, ako zúžitkovať poctivý domáci tvaroh :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu