Postup
-
1
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.
- 2
Pridáme naporciované mäso. Mäso opečieme zo všetkých strán a keď sa začne pripekať, zalejeme ho zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme domäkka.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho dočasne von z hrnca. Bobkový list vylovíme a zahodíme. Do šťavy pridáme smotanu, na zahustenie môžeme použiť trocha hladkej múky alebo maizenu. Necháme prejsť varom.
- 4
Omáčku môžeme rozmixovať ponorným mixérom, kúsky slaniny v omáčke neprekážajú. Potom pridáme brusnice a podľa chuti môžeme ešte ocukriť alebo okysliť citrónovou šťavou a mäso dáme späť do omáčky.
- 5
Podávame s cestovinami, haluškami alebo domácou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu