Domáci králik na smotane s brusnicami

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

2 KL




Postup

  1. 1

    Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.

  2. 2

    Pridáme naporciované mäso. Mäso opečieme zo všetkých strán a keď sa začne pripekať, zalejeme ho zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme domäkka.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho dočasne von z hrnca. Bobkový list vylovíme a zahodíme. Do šťavy pridáme smotanu, na zahustenie môžeme použiť trocha hladkej múky alebo maizenu. Necháme prejsť varom.

  4. 4

    Omáčku môžeme rozmixovať ponorným mixérom, kúsky slaniny v omáčke neprekážajú. Potom pridáme brusnice a podľa chuti môžeme ešte ocukriť alebo okysliť citrónovou šťavou a mäso dáme späť do omáčky.

  5. 5

    Podávame s cestovinami, haluškami alebo domácou knedľou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia