Krémové kokosové Margot rezy
Foto: helena10
Hrnčekový recept na výborný dvojfarebný koláč s pudingovo-tvarohovo-kokosovým krémom a čokoládou Margot.
Zdroj: NajRecept
na 175 °C
Suroviny
Dvojfarebné cesto: | |
4 ks (veľkosť M) |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka (rozpustené) |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Pudingovo-tvarohovo-kokosový krém: | |
300 ml ( 3,5 %) |
|
1 bal. (Dr. Oetker) |
|
90-100 g jemný |
|
250 g |
|
4 PL |
|
Na posypanie: | |
1 ks (80 g) |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľahám s cukrami a štipkou soli do peny. Pridávam postupne maslo, mlieko, múku s práškom do pečiva a zakaždým prešľahám. Polovicu svetlého cesta vylejem na vymastený a kokosom posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do zostávajúceho cesta pridám kakao, prešľahám a vylejem na svetlé cesto. Cesto som vyrovnala.
- 2
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 20 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechávam vychladnúť.
- 3
Na krém si uvarím najprv hustý vanilkový puding bez cukru. Do ochladeného pudingu pridám tvaroh, cukor, jemne strúhaný kokos a vyšľahám na krém. Hustota krému závisí aj od hustoty tvarohu, preto jemný kokos pridávam postupne.
- 4
Pudingovo-kokosový krém rozotriem na povrch vychladnutého cesta a zákusok odkladám na noc do chladničky.
- 5
Povrch krému posypem nastrúhanou Margot čokoládou. Množstvo podľa vlastnej chuti.
Tiež kokosový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám záujem tento sľubný koláčik upiecť, ale mám otázku. Predpokladám, že odfotené rezy sú celá dávka (okrem odrezkov krajov). Keďže ich plánujem upiecť pre vnukových kolegov ako pohostenie k meninám, potrebujem viac. Asi by bolo treba piecť z dvoch dávok, či?
Nech sa koláčik podarí. 🤗
Ďakujem!
Nech vám koláč chutí.
Pekný deň prajem.🌞