Placky z quinoa

nelajsia - fotkanelajsia, 11. februára 2013
Placky z quinoa
Foto: nelajsia

Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je vhodný i pre celiatikov, ak vynechajú strúhanku, prípadne ju nahradia strúhankou bezlepkovou

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks uvarená
1 kávová lyžička
1 ks celé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinoa uvaríme podľa popisu na sáčku....150g je približne jedná šálka čajová, zalejeme vriacou vodou(aby sme odstránili horkosť), vodu zlejeme a dáme variť do slanej vody pomer 1/2,5, čiže na jeden pohár dva a pol pohára vody... privedieme k varu, povaríme 20 min. a necháme na platni ešte 5 min. dôjsť.

  2. 2

    Uvarenú quinoa zmiešame z rotlačenou mrkvou(alebo aj inou zeleninou dusenou) pridáme vajíčko, koreniny, pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a vypracujeme zmes ako na fašírky, ak je potrebné, zahustíme strúhankou

  3. 3

    Vyformujeme malé placičky a opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, podávame so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@katka78 dakujem za pochvalu, máš pravdu, sú variabilné a som rada, keď sa ľudia inšpirujú a urobi az toho nový recept - prispôsobia svojej chutia potrebám - o tom je kulinárstvo...:-)
1x katka78
Môžu byť naozaj výborné a sú jednoznačne zdravé. A tiež sa dajú pripraviť nekonečné kombinácie a ochutenia. Ukladám do KK.