Placky z quinoa

nelajsia - fotkanelajsia, 11. februára 2013
Placky z quinoa
Foto: nelajsia

Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je vhodný i pre celiatikov, ak vynechajú strúhanku, prípadne ju nahradia strúhankou bezlepkovou

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks uvarená
1 kávová lyžička
1 ks celé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Quinoa uvaríme podľa popisu na sáčku....150g je približne jedná šálka čajová, zalejeme vriacou vodou(aby sme odstránili horkosť), vodu zlejeme a dáme variť do slanej vody pomer 1/2,5, čiže na jeden pohár dva a pol pohára vody... privedieme k varu, povaríme 20 min. a necháme na platni ešte 5 min. dôjsť.

  2. 2

    Uvarenú quinoa zmiešame z rotlačenou mrkvou(alebo aj inou zeleninou dusenou) pridáme vajíčko, koreniny, pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a vypracujeme zmes ako na fašírky, ak je potrebné, zahustíme strúhankou

  3. 3

    Vyformujeme malé placičky a opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, podávame so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Môžu byť naozaj výborné a sú jednoznačne zdravé. A tiež sa dajú pripraviť nekonečné kombinácie a ochutenia. Ukladám do KK.
Quinou davam aj ja ako zavarku do polievky ona nabotna a v polievocke so zeleninlou je velmi chutna tiez pouzivam aj amarant,ten je velmi zdravy a chutny
vyborne,robim ich velmi podobne,ale nevyprazam ich na zaver v trojobale...vajicko ich dobre drzi pokope a opeciem ich na teflonovej panvici...nemaju chybu
Dnes boli na obed a su naozaj vynikajuce. Mali sme so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom. Davno som sa tak dobre a chutne nenajedla.
spravila som ich vcera podla teba a boli tiez vyborne obohatila som ich este cerstvymi bylinkami bazalka,tymian a oregano...super dojedala som ich este na ranajky.Aj muz sa do nich nastahoval,chutili mu..
@nelajsia , inšpirovala som sa tvojím receptom pri príprave niektorého obeda minulý týždeň a boli sme veľmi spokojní. Skvelé na týchto plackách je, že sú variabilné a dajú sa prispôsobovať aktuálnym chutiam a sezónnej zelenine, či bylinkám. Však aj ja som trochu upravila - pridala pór, pažítku, petržlen. vňať; mrkvu nechala surovú, nakrájanú na malé kúsočky atď. piekla som ich bez v panvičke na lievance a podávala s varenými zemiakmi a domácimi tzatzikmi. Naozaj veľmi chutné, hneď som ti pridala 5*, zatiaľ sú tu prvé, snáď sa čoskoro niekto pridá :-) Krásny deň prajem a ďakujem! :-)


Pridaj komentár k receptu: