Placky z quinoa

nelajsia - fotkanelajsia, 11. februára 2013
Placky z quinoa
Foto: nelajsia

Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je Zobraziť celý popisQuinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je vhodný i pre celiatikov, ak vynechajú strúhanku, prípadne ju nahradia strúhankou bezlepkovou

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
2 strúčiky
1 ks uvarená
1 kávová lyžička
1 ks celé




Postup

  1. 1

    Quinoa uvaríme podľa popisu na sáčku....150g je približne jedná šálka čajová, zalejeme vriacou vodou(aby sme odstránili horkosť), vodu zlejeme a dáme variť do slanej vody pomer 1/2,5, čiže na jeden pohár dva a pol pohára vody... privedieme k varu, povaríme 20 min. a necháme na platni ešte 5 min. dôjsť.

  2. 2

    Uvarenú quinoa zmiešame z rotlačenou mrkvou(alebo aj inou zeleninou dusenou) pridáme vajíčko, koreniny, pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a vypracujeme zmes ako na fašírky, ak je potrebné, zahustíme strúhankou

  3. 3

    Vyformujeme malé placičky a opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, podávame so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom

Diskusia k receptu

nonna
Môžu byť naozaj výborné a sú jednoznačne zdravé. A tiež sa dajú pripraviť nekonečné kombinácie a ochutenia. Ukladám do KK.
radulienka
Super recept, quinou milujem a tiež podobne pripravujem, je to veľmi dobré, také orieškové, vďaka za recept...
nelajsia
@medovnicek - je to vlastne pseudoobilnina a link je hore v uvode, pozri si o nej..... obsahuje 9 z 10 aminokyselin, ktore si organizmus sam nevie vyrobit
jozka2
Quinou davam aj ja ako zavarku do polievky ona nabotna a v polievocke so zeleninlou je velmi chutna tiez pouzivam aj amarant,ten je velmi zdravy a chutny
marianne
vyborne,robim ich velmi podobne,ale nevyprazam ich na zaver v trojobale...vajicko ich dobre drzi pokope a opeciem ich na teflonovej panvici...nemaju chybu
lucylee
Dnes boli na obed a su naozaj vynikajuce. Mali sme so zemiakovou kasou a zeleninovym salatom. Davno som sa tak dobre a chutne nenajedla.
marianne
spravila som ich vcera podla teba a boli tiez vyborne obohatila som ich este cerstvymi bylinkami bazalka,tymian a oregano...super dojedala som ich este na ranajky.Aj muz sa do nich nastahoval,chutili mu..
nelajsia
super, teším sa, áno, bylinky treba pridať podľa chuti a dostupnosti, - vždy majú potom iný šmrnc...pekný deň
katka78
@nelajsia , inšpirovala som sa tvojím receptom pri príprave niektorého obeda minulý týždeň a boli sme veľmi spokojní. Skvelé na týchto plackách je, že sú variabilné a dajú sa prispôsobovať aktuálnym chutiam a sezónnej zelenine, či bylinkám. Však aj ja som trochu upravila - pridala pór, pažítku, petržlen. vňať; mrkvu nechala surovú, nakrájanú na malé kúsočky atď. piekla som ich bez v panvičke na lievance a podávala s varenými zemiakmi a domácimi tzatzikmi. Naozaj veľmi chutné, hneď som ti pridala 5*, zatiaľ sú tu prvé, snáď sa čoskoro niekto pridá :-) Krásny deň prajem a ďakujem! :-)

nelajsia
@katka78 dakujem za pochvalu, máš pravdu, sú variabilné a som rada, keď sa ľudia inšpirujú a urobi az toho nový recept - prispôsobia svojej chutia potrebám - o tom je kulinárstvo...:-)