Foto: nelajsia
Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je Zobraziť celý popisQuinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov.... placky som vymyslela len nedávno, predtým som quinoa používala namiesto rezancov do zeleninovej polievky. Recept je vhodný i pre celiatikov, ak vynechajú strúhanku, prípadne ju nahradia strúhankou bezlepkovou
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Quinoa uvaríme podľa popisu na sáčku....150g je približne jedná šálka čajová, zalejeme vriacou vodou(aby sme odstránili horkosť), vodu zlejeme a dáme variť do slanej vody pomer 1/2,5, čiže na jeden pohár dva a pol pohára vody... privedieme k varu, povaríme 20 min. a necháme na platni ešte 5 min. dôjsť.
- 2
Uvarenú quinoa zmiešame z rotlačenou mrkvou(alebo aj inou zeleninou dusenou) pridáme vajíčko, koreniny, pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a vypracujeme zmes ako na fašírky, ak je potrebné, zahustíme strúhankou
- 3
Vyformujeme malé placičky a opečieme na malom množstve oleja z oboch strán, podávame so zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu