
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Diabolská salsa
Pažítku, rajčinu, cibuľky a chilli papričky nakrájame na čo najmenšie kúsky a vytlačíme na ne limetkovú šťavu....

Fazuľkový šalát s lahôdkovým tofu
Väčšina ľudí považuje tofu za potravinu pre vegetariánov a vegánov. Ale nezatracujte ho, aj keď ste vyznávačmi mäsa....

Horiace bowle
Punc a horiace bowle prinasaju pocas dlhych zimnych vecerov ten pravy pozitok. Na silvestra ich podavajte neskoro...

Šúľance so slivkovou zmrzlinou a s perníkovou mrvenicou
Vykôstkované slivky s cukrom rozvaríme. Pridáme slivovicu a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme na plech a zamrazíme....

Citrónový tvaroh s orechmi
Syr osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Jablká umyjeme a osušíme. Zbavíme ich jadier, nakrájame...

Môj raňajkový šalátik
V snahe trošku zdravšie žiť/v našom veku to už prichádza samo/ si ráno k raňajkám vždy robíme...

Perníkové tiramisu
Vyskúšajte taliansku klasiku na iný spôsob. Perníkové tiramisu si Vás získa svojou chuťou a vôňou.

Sýrová omeleta s chorizem
Vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř metlou prošleháme a upečeme omeletu na pánvi s olejem....

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Škoricové osie hniezda bez lepku
Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou....

Vyprážané ryžové krokety
Na masle speníme múku, zalejeme ju vlažným mliekom a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením....

Kuracie stehná na cukine
Tento recept je pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu vhodný na každý deň, a navyše sa...

Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...

Zapečené paradajky plnené špenátom a balkánskym syrom
Jednoduché, málo kalorické a rýchlo hotové. :-)

Košíčky z platano banánov plnené rybím ragú
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

Utopence
Spekaciky s nakrajanou cibolou a paprikou naukladame do zavaracej flase a zalejeme prevarenym octom a asi 0,...

Kuracinka z ružičkovým kelom na kyslo
Tento recept pridavam skorej zaciatocnikom ako skusenym varechacom komu sa zapaci budem rad. Samozrejme tie podmienky su...

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Iskender z baklažánu
Iskender je jeden z mnohých spôsobov ako podávať kebab. Túto vegetariánsku verziu s baklažánom som objavil...

Špagetový základ
Ja teda neviem ako vy, ale ja si svoju závislosť na paradajkách pestujem a hýčkam...

Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...

Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...

Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.