Grilované papriky plnené mletým mäsom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. augusta 2022
mesačník Varecha, 8. augusta 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g (mix hovädzie a bravčové) |
|
| 1 ks |
|
| 1 hrsť |
|
| 300 g |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 PL čerstvý |
|
| 4 ks (farebná) |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji opečieme dosklovita najemno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, osolíme, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením, ochutíme tymianom, prisypeme nakrájané vlašské orechy a spoločne restujeme asi 5 minút. Nakoniec vmiešame baby špenát a odložíme.
- 2
Papriky umyjeme, rozkrojíme na polovice a zbavíme semienok. Každú polovicu naplníme trochou mäsovej zmesi, posypeme nastrúhanou mozzarellou, opäť naplníme mäsovou zmesou a na vrch nastrúhame nivu.
- 3
Takto pripravené papriky rozložíme na grilovaciu podložku a opekáme na rozpálenom grile asi 15 minút.
Tiež paprika:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu