Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom fotorecept

slavkabis - fotkaslavkabis, 23. februára 2025
Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept)
Foto: slavkabis

To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým. Dôležité je, aby pohánka Zobraziť celý popisTo, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým. Dôležité je, aby pohánka bola súčasťou našich jedál aj v súčasnosti.
Zdroj: Recepty Slávky coolinárky

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
250 g
125 g
1 ks
1-2 strúčiky
 (balkánsky, bryndza...)




Postup

  1. 1

    Pohánku umyjeme a uvaríme podľa návodu.

  2. 2

    Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie a dusíme domäkka.

    Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstavíme z ohňa a zamiešame baby špenát a pretlačený cesnak.

    Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes zmiešame s pohánkou a pridáme syr (nemusíme).

    Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním posypeme syrom, bylinkami, klíčkami...

    Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Pohánku mám veľmi rada, často ju používam v kuchyni (najmä na raňajkové kaše) a tvoj recept sa mi páči. Použijem ho. Vďaka zaň.
tejaja
Pohánku jedávam od detstva, u nás bola vždy. Kupujem pohánku aj termicky aj mechanicky lúpanú. Termicky lúpanú priamo z mlyna, mechanicky lúpanú od súkromného pestovateľa od Sabinova. Dodáva ju do predajne zdravej výživy. Tú mechanicky lúpanú jem takú, aká je. :))) Nasypem do mištičky, pridám jogurt, drobné ovocie a je to. Výborne mi chrumká pod zubami.
Tú termicky lúpanú používam na jedlá, ale pozor! Pohanku nikdy nevarte. Prichádzate o časť rutínu. Pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, zakryjem a strčím do perín, ako sa u nás vraví. Čiže jednoducho celú misku zabalím do paplóna a nechám tam cca 30 minút. Potom vyberiem, pohánka je krásne mäkká, a použijem na to, načo chcem. Ak ju dávam do polievky, tak ju nasypem do horúcej polievky po uvarení a odstavení zu ohňa. Kým sa polievka dá jesť, pohánka je mäkká.
Inak tento váš recept je super, kombinácia so šampiňónami je výborná.
Všetkým doporučujem vyskúšať tento recept.:)