Gulinková polievka fotorecept

ropa - fotkaropa, 3. februára 2012
Gulinková polievka (fotorecept)
Foto: ropa

Obľúbená polievka našich neterí ktoré pochádzajú z Moravy, preto ten názov. Robieva ju im babička – moja mamina, keď sú u nej na Zobraziť celý popisObľúbená polievka našich neterí ktoré pochádzajú z Moravy, preto ten názov. Robieva ju im babička – moja mamina, keď sú u nej na prázdninách. Recept pochádza od mojej babičky. Polievočka je veľmi jednoduchá a rýchla.

2 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do vody dáme variť petržlenovú vňať, ligurček a 1 malú lyžičku masti. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

    Gulinková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky dáme hrubú múku, štipku soli a 1 lyžičku masti. Zalejeme trochou vývaru (podľa množstva múky, cesto má zostať vláčne), vytvarujeme guličky a dáme variť do vývaru. Varíme cca 5minút. Dobrú chuť!

    Gulinková polievka (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubata
Jééj, niečo na spôsob zapraženej polievky: jednoduchá, rýchla, detská. Tie gulinky sa dajú použiť do všetkkých polievok sveta. Takže ukladám nech mám o jednu závarku v KK viac. Ešte daj recept od babičky alebo mamičky ........@Ropa - ja takéto ľudové recepty zbieram.
mijaita
kulicky drzi pohromade i bez veajicka? Opravdu jen mouka hruba a omastek?
hubata
Správna pripomienka @mijaita :
hrubá múka sa tu myslí hrubá krupica (nie polohrubá múka aká sa dáva napr. do koláčov). Namiesto hrubej krupice môžeš použiť aj detskú krupicu z ktorej sa varí deťom krupicová kaša. S vajíčkom by boli guličky tvrdé, mazľavé, ale krupica nabobtá, naberie na objeme. Takéto veľké krupicové noky robím k mäsu, vykrajujem ich veľkou polievkovou lyžicou a sú super k mäsu.
1x havla