Foto: ropa
Obľúbená polievka našich neterí ktoré pochádzajú z Moravy, preto ten názov. Robieva ju im babička – moja mamina, keď sú u nej na Zobraziť celý popisObľúbená polievka našich neterí ktoré pochádzajú z Moravy, preto ten názov. Robieva ju im babička – moja mamina, keď sú u nej na prázdninách. Recept pochádza od mojej babičky. Polievočka je veľmi jednoduchá a rýchla.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme variť petržlenovú vňať, ligurček a 1 malú lyžičku masti. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
-
2
Do misky dáme hrubú múku, štipku soli a 1 lyžičku masti. Zalejeme trochou vývaru (podľa množstva múky, cesto má zostať vláčne), vytvarujeme guličky a dáme variť do vývaru. Varíme cca 5minút. Dobrú chuť!
hrubá múka sa tu myslí hrubá krupica (nie polohrubá múka aká sa dáva napr. do koláčov). Namiesto hrubej krupice môžeš použiť aj detskú krupicu z ktorej sa varí deťom krupicová kaša. S vajíčkom by boli guličky tvrdé, mazľavé, ale krupica nabobtá, naberie na objeme. Takéto veľké krupicové noky robím k mäsu, vykrajujem ich veľkou polievkovou lyžicou a sú super k mäsu.