
Jahodové srdce
Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal,...

Bezlepkové snehové indiánky
Svieže indiánky s punčovou polevou neurazia ani tých najnáročnejších a sú lepšie ako z obchodu. Neveríte?...

Chlebová polievka
Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...

Domáci ratatouille
Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...

Výletná zmes
Vhodné pre všetky ročné obdobia. Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej, ľahkej energie pre výletníkov, ktorý často...

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...

Tilapia zapečená s ananasom, paprikou a mozzarellou so špenátovou ryžou
Jednoduchý exotický a velmi chutný recept :)

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Čokoládová torta
Heru si vyšľaháme do peny s práškovým cukrom a po jednom do toho zašľaháme vajcia.

Citrónová bábovka
Vymiešame si mixérom žĺtka s cukrom, po vymiešaní pomaly pridávame vodu, olej, citrónovú kôru,...

Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom
Pomerne rýchle a nenáročné jedlo ktoré sa dá pripraviť dopredu.

Vianočný ryžový puding
Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová...

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste
Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

Karfiol s hubami
Karfiol očistíme, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju...

Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a...

Bagetka s mletým hovädzím mäsom
Predstavujem vám moju najobľúbenejšiu bagetku. Keďže sa blíži jar, myslím, že takéto rýchle jedlo...

Polievka z miešanej zeleniny
Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a...

Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...

Kolieska so sekanými orechami
Tento recept poznam uz od detstva, piekli sme ho doma na kazde Vianoce, je to...

Moje Mini Lazagne
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme...

Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi
Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez...

Sójová nátierka
Sójové bôby uvaríme podľa návodu na obale. Ja si vždy uvarím viac, dám do mrazničky...

Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...

Kokosové rezy
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Za stáleho miešania pridávame postupne po jednom žĺtky, ...

Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...