Pšenovo-ríbezľový dezert

miomatka - bez fotkymiomatka, 15. júla 2014
Pšenovo-ríbezľový dezert
Foto: miomatka

Zdravý a chutný dezert, u nás doma zmizne vždy hneď ako ho pripravím ;-)

3
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 - 120 ml
160 ml (napríklad kokosové, ideálne domáce)
3 lyžice
 štipka




Postup

  1. 1

    Pšeno pred varením sparíme horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti.

  2. 2

    Pšeno varíme v hrnci so štipkou soli v pomere s vodou 1:3. Po zovretí varíme na miernom ohni cca 20 min. Pšeno nemiešame, aby sa nepripálilo.

  3. 3

    Po dovarení pridáme do uvareného pšena med, rastlinné mlieko (ja používam domáce) a ovocie, zmes vymixujeme dohladka a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia