Foto: dididy
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z výsledkov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 2 hrste čerstvá (alebo mrazená) |
|
3 PL čerstvé nakrájané (alebo v konzerve) |
|
1 dl |
|
štipka |
|
panenský |
|
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme quinou a bulgur. Na jeden diel zmesi, jeden a pol dielu vody. Varím v osolenej vode na najmenšom plyne kým sa nevyparí, a zakryté nechám oddychovať min. 20 minút
-
2
Na olivovom oleji chvíľu povaríme posolenú zeleninu so šampiónmi podliate vodou. Keď sa voda vyparí, pridáme uvarenú zmes a ešte trochu pripečieme.
-
3
A už len servírujeme. Quinoa zostane trochu chrumkavá bulgur mäkký a zelenina by tiež mala byť chrumkavá pretože ju nevarím dlho aby si zachovala sviežosť a chuť. Dá sa urobiť aj na "indický alebo čínsky" spôsob = postup ten istý iba že použijete čínsku zeleninovú zmes, klíčky, bambusové výhonky, kari pastu alebo kurkumu, a olej použijete kokosoví. Brú chuť!
Diskusia k receptu