Moje Mini Lazagne

hajni21 - bez fotkyhajni21, 22. augusta 2013
Moje Mini Lazagne
Foto: hajni21
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
cca 5 dl
4-5 ks
3 ks
1 bal. väčšie
 napr. Eidam
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme. Takto pridáme mäso, potom paradajky, papriku a petržlenovú vňať.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 1
  2. 2

    Okoreníme - oregáno, bazalka, soľ, korenie . Všetko to podlejeme paradajkovým pretlakom a spolu varíme asi 10-15 minút.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozváľkame na tenko a pokrájame na asi 10x10 cm kocky. Formu na muffin potrieme olejom, aby sa nám cesto neprilepilo.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 3
  4. 4

    Cesto poukladáme na dno foriem tak, aby konce trochu vyčnievali. Na cesto dáme vrstvu syra, naň príde mäso, opäť cesto, syr a mäso.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 4
  5. 5

    Vrstvíme podľa toho aké veľké máme formy. Mne vyšlo na dve vrstvy.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch príde strúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 10-20 minút. Keď sa nám syr pekne roztopil a cesto sa nelepí (skúška špáradkom) Mini Lazagne sú hotové :)

    Moje Mini Lazagne - obrázok 6
  7. 8

    Prajem Dobrú chuť! :)

    Moje Mini Lazagne - obrázok 8
  8. 9

    Ja som ešte mala doma niekoľko plátov cestovín Lazagne tak som zvyšné mäso použila na tradičné lazagne a upiekla som ho v plechu. z 1kg mäsa by Vám malo výjsť asi na 2 .2apol muffinových plechov podľa veľkosti.

    Moje Mini Lazagne - obrázok 9

Diskusia k receptu

rea1
neostane to cesto, ktoré je medzi mäsovými vrstvami surové?
ako nápad sa mi to páči, na tanieri obložiť zeleninou a je to trochu iné ako obyčajné lazane. len neviem, čo by na ne povedal Garfield. :-))
hajni21
cesto neostalo surové... keďže som stav priebežne kontrolovala špáradkom :) ... tak Garfieldovy by sa asi málilo trochu, ale u nás to chutilo :)
mariana33
môže to byť dobré, len by som to skúsila s plátmi lasagnového cesta...keď sa na chvíľku namočí do horúcej vody, dá sa s nim krásne pracovať, aj črievkový syr by som vynechala, ale každý má iné chute...chválim ťa za skvelý nápad...ukladám
afataga
co by sme si na Slovensku pocali bez nasej milej tety Karicky?
hajni21
:) ďakujem... aa syr tam veľmi nebolo cítiť, čiže to je v pohode. ale jasné, že každý podľa vlastnej chuti :)
rea1
ahaho, ja som si ani nevšimla tú karičku, čítam syr, automaticky sa mi to v hlave premietlo ako strúhaný tvrdý syr. :-) karičku určite vynechám, ja matlavé syry nerada ale presypem to aj vovnútri nastrúhaným syrom. alebo by možno nebol na zahodenie plátok dobre zelenej nivy.
hajni21
tiež som myslela na plátkový syr, ale keďže som mala doma karičku tak som ju použila :)
concord
To je lángoš? Lasagne vyzerá trošku inak. Ale asi to bude nejaké lazagne.
hajni21
lángoš nie,... je to však niečo nové ale chutné :)
alicka
u Nás zabodovali... chutili dokonca aj mojej vyberavej susede :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia