Foto: hajni21
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme. Takto pridáme mäso, potom paradajky, papriku a petržlenovú vňať.
-
2
Okoreníme - oregáno, bazalka, soľ, korenie . Všetko to podlejeme paradajkovým pretlakom a spolu varíme asi 10-15 minút.
-
3
Lístkové cesto rozváľkame na tenko a pokrájame na asi 10x10 cm kocky. Formu na muffin potrieme olejom, aby sa nám cesto neprilepilo.
-
4
Cesto poukladáme na dno foriem tak, aby konce trochu vyčnievali. Na cesto dáme vrstvu syra, naň príde mäso, opäť cesto, syr a mäso.
-
5
Vrstvíme podľa toho aké veľké máme formy. Mne vyšlo na dve vrstvy.
-
6
Na vrch príde strúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej trúbe asi 10-20 minút. Keď sa nám syr pekne roztopil a cesto sa nelepí (skúška špáradkom) Mini Lazagne sú hotové :)
-
8
Prajem Dobrú chuť! :)
-
9
Ja som ešte mala doma niekoľko plátov cestovín Lazagne tak som zvyšné mäso použila na tradičné lazagne a upiekla som ho v plechu. z 1kg mäsa by Vám malo výjsť asi na 2 .2apol muffinových plechov podľa veľkosti.
ako nápad sa mi to páči, na tanieri obložiť zeleninou a je to trochu iné ako obyčajné lazane. len neviem, čo by na ne povedal Garfield. :-))