Foto: pejas
Môj kokosovo-mandarínkový výmysel - doma bola len krupica, kokos a mandarínky, tak som trošku tvorila a celkom sa podarilo :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka (podľa chuti) |
|
70 g rozpustené |
|
1 kelímok (alebo kokosový na vylepšenie) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 čajová lyžička |
|
1 ks |
|
2 pásiky |
|
1-2 ks |
|
Poleva: | |
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
(z 1 mandarínky alebo z 1/2 citróna) |
|
Postup
-
1
V mise vymiešame všetky ingrediencie na cesto. Dobre vymiešané cesto potom nalejeme do vymastenej tortovej formy a navrch naukladáme polámanú čokoládu a mesiačiky mandarínky. Pečieme cca 20 minút v teplovzdušnej rúre, kým sa navrchu nespraví pekná kôrka.
- 2
Kým sa tortička pečie, v hrnčeku zohrejeme vodu, pridáme cukor a šťavu z mandarínky (citróna) a uvaríme sirup.
- 3
Po upečení sirup nalejeme na horúcu tortičku. Sirupu bude možno veľa - teda mne sa to na prvýkrát nepodarilo odhadnúť, a tak som ho pomaly nalievala, kým cesto pilo. Treba si to vyskúšať, niekedy je cesto suchšie, inokedy nie - tak je to také individuálne :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu