Foto: veganvidya
Slanosti z našej veganskej svadby I. Myslím, že pôvodný recept pozná väčšina z vás. Tu je naša verzia.
Postup
-
1
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu odpočívať v chlade.
- 2
Medzitým si urobíme plnku: tavenýr na čo najjemnejšie postrúhame a zmiešame so zmäknutým (nie roztopeným!) tukom, paprikou, solčankou a bylinkami.
- 3
Cesto rozdelíme na 6 častí, ktoré rozvaľkáme natenko. Plnku si tiež rozdelíme na šesť častí.
- 4
Každú časť cesta natrieme 1/6 plnky a zvinieme. Necháme si vždy trochu plnky na potretie povrchu rolád. Zvinuté rolády dáme do chladničky na 24 hodín.
- 5
Potom rolády nakrájame ostrým nožom na kolieska (asi 7-8 mm), rezom ich kladieme na plech a dáme piecť na 180 C – pečieme do zlato-hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Výborne, takto nebude dlho trvať, kým Američanov a Mexičanov zosadíme z čela pretučnelých národov.
čo sa týka toho receptu POL KILA MARGARÍNU + nejaká solčanka je celkom divočina, som si myslel že vegáni (okrem toho že odmietajú živočíšne produkty) sa chcú aj zdravo stravovať
čo sa týka toho množstva margarínu, prečítaj si moju reakciu pre kredenca, platí aj pre Teba... robím aj prednášky o zdravej výžive a kurzy vege.varenia, môžeš sa prihlásiť :-))). Alebo si počítaj nejake stránky v ANJ - treba si trošku rozšíriť rozhľad :-).