Zeleninkový šalát so surimi

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 29. júla 2015
2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 - 4 ks (krabie tyčinky)
100 g
100 g
50 g
40 g
2 hrste (ľadový šalát)
5 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalát si nakrájame nadrobno. Surimi zalejem vriacou vodou a necháme odpočívať pokiaľ sa "nevyzliekaju" z obalu. Potom ich nakrájame na kocky a pridáme do šalátu. Následne k tomu pridáme hrášok, kukuricu, nakrájané kyslé uhorky, paradajku a premiešame.

  2. 2

    V miske si zamiešame grécky jogurt, horčinu, kečup a cesnak a zalejem s tým šalát. Premiešame a nakoniec pridáme strúhaný syr, poprípade na kocky nakrájanú mozzarelku. Podávame ako prílohu k jedlu alebo konzumujeme samostatne.

  3. 3

    Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Surimi (jap. 擂り身) je potravinársky produkt, ktorý sa vyrába na imitáciu krabieho mäsa, mäsa z morských rakov alebo podobných živočíchov. Vyrába sa obyčajne z bielo zafarbeného rybieho mäsa, napríklad z tresky, ktoré je rozdrvené a pridávajú sa do neho farebné prísady a vzory.

Surimi je populárne v ázijských krajinách a je k dispozícii v rôznych tvaroch a farbách. Najznámejšia forma v západných krajinách je imitácia krabích končatín.

Pridaj komentár k receptu: