Zeleninkový šalát so surimi

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 29. júla 2015
2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

2 - 4 ks (krabie tyčinky)
100 g
100 g
50 g
40 g
2 hrste (ľadový šalát)
5 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Šalát si nakrájame nadrobno. Surimi zalejem vriacou vodou a necháme odpočívať pokiaľ sa "nevyzliekaju" z obalu. Potom ich nakrájame na kocky a pridáme do šalátu. Následne k tomu pridáme hrášok, kukuricu, nakrájané kyslé uhorky, paradajku a premiešame.

  2. 2

    V miske si zamiešame grécky jogurt, horčinu, kečup a cesnak a zalejem s tým šalát. Premiešame a nakoniec pridáme strúhaný syr, poprípade na kocky nakrájanú mozzarelku. Podávame ako prílohu k jedlu alebo konzumujeme samostatne.

  3. 3

    Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

natascha1
Pri všetkej úcte, krabie tyčinky nepokladám práve za najzdravšiu potravinu. Ale bez nich by som si šalátik kľudne dala.
seaton
Surimi (jap. 擂り身) je potravinársky produkt, ktorý sa vyrába na imitáciu krabieho mäsa, mäsa z morských rakov alebo podobných živočíchov. Vyrába sa obyčajne z bielo zafarbeného rybieho mäsa, napríklad z tresky, ktoré je rozdrvené a pridávajú sa do neho farebné prísady a vzory.

Surimi je populárne v ázijských krajinách a je k dispozícii v rôznych tvaroch a farbách. Najznámejšia forma v západných krajinách je imitácia krabích končatín.
marta23
Nedalo by sa opraviť v bode 2 horčinu na horčicu? Je to chyba a zároveň veľký rozdiel.