Tento recept som nasla na FB , nie je to teda moj recept, ale je velmi dobry. Mna ocarila plnka. Namiesto piskot ci keksikov Zobraziť celý popisTento recept som nasla na FB , nie je to teda moj recept, ale je velmi dobry. Mna ocarila plnka. Namiesto piskot ci keksikov si kazdy moze upiect svoje piskotove cesto. Ja som na vrch poukladala ovocie a zaliala zelatinou rozpustenou v kompotovej stave.
Suroviny
250 g (alebo sušienky) |
|
10 g |
|
170 g |
|
170 g (alebo práškový) |
|
300 g |
|
300 g |
|
300 ml |
|
|
|
50-100 g |
|
Karamelové mlieko: | |
2-3 PL |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Karamelove mlieko: 2-3 lyzice cukru zkaramelizovat a zaliat studenym mliekom, miesat dorozpustenia.
- 2
Poukladat piskoty alebo susienky na dno formy, poliat karamelovym mliekom.
- 3
Zelatinu nechat nabobtnat v troche vody (alebo kompotovej stavy). Uslahat slahacku, dat do chladnicky. Vyslahat maslo s cukrom. K maslu pridat jogurt a kyslu smotanu, vmiesat rozpustenu zelatinu a opatrne vmiesat slahacku.
- 4
½ kremu natriet na piskoty – do kremu poukladat visne, na to piskoty namocene v karamelovom mlieku, na vrch zvysok kremu. Tortu uhladit, do chladnicky na 6 hodin. Potom ozdobit cokoladou, alebo naukladat ovocie a zaliat zelatinou. V tom pripade nepolievajte cokoladou. Ovocie moze byt rozne, zelatinu opat rozpusit v kompotovej stave. Mnozstvo ovocia na ozdobenie, ako aj zelatinu na zaliatie si uz urobite podla seba.
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu