
Bandurky s tvarohom
Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

Špagety s krémovou paradajkovou omáčkou a fazuľovými guľkami podľa Sone Makranskej
Aj bez mäsa a živočíšnych prísad to ide chutne, ľahko, vyvážene a zdravo.

Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...

Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....

Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

Vianočný medovník
Tento medovník dá najviac práce. Platí však : koľko energie dáte, toľko sa vám aj vráti. Tak...

Kakaová nátierka z avokáda a sliviek
Raw plnka do palaciniek, lokší, lievancov, buchiet, či zdravá nátierka na vianočku...

Kuracie stehná na pive z olivami
Tento recept mám z časopisu a je veľmi chutný tak sa s vami rada podelím :)

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Červená šošovica s mätou
Jedno z mojich oblubenych jedal :) rychle, zdrave a nasyti. Mam ho od mojej byvalej...

Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...

Plnené diviačie srdce na červenom víne
Už som tu písala, že som dostala divinu. takže dnes moja premiéra plnené diviačie srdce....

Broskyňové clafoutis
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.

Tvarohovo-pomarančové koláčiky
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.

Mäsové guľky colombo v hodvábnej kokosovej omáčke
Colombo je zmes korení z antilských ostrovov, podobná indickému kari. Používa sa v kreolskej...

Cukinová polievka s pohánkou
Na oleji speníme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú cukinu, všetky koreniny a ochucovadlá, premiešame,...

Bačovský guláš
Z mäsa odrežeme kúsky tuku, nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme...

Coq au vin - Kohút na víne
Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...

Zemiaková polievka s úžasnou chuťou
Doma je sezóna húb v plnom „cvale, až trysku“, ja v tunajších podmienkach môžem o nej iba snívať....

Orechové lodičky
Vmlieku si rozpustíme cukor a nadrobíme droždie, aby trošku nabobtnalo a potom zo všetých ingrediencií vymiesime cesto...

Dvojfarebné lekvárové rožky z tvarohového kysnutého cesta
Pri výrobe domáceho syra mi vzniká vedľajší produkt -srvátka, z ktorej ešte vyrábam domácu ricottu a...

Domáca celozrnná žemľa
Ja som mala múku celozrnnú z Lidlu, je skvelá. Obsahuje už aj sušené droždie, ...

Jablkové prekvapenie
Prichádza sezóna jabĺk, tak som sa rozhodla prispieť mojím receptíkom a inšpirovať varecháčov.

Pečená žltozelená tekvička – Delicata Squash
Niečo pre tých, čo radi maškrtia a nechcú zhrešiť! Ako dieťa predškolského veku i ako školou...

Domáca Nutella
Na čistý plech si vysypeme oriešky. Dám do vyhriatej rúry na 150 °C na 10 minút....

Cuketová polievka s jemnou chuťou cesnaku a vajcom
Na masle opražím nakrájané cibuľky bez zelených pierok. Pridám na kocky nakrájanú mrkvu so zemiakmi...