Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou fotorecept
Foto: kukulienka71
Niečo pre milovníkov gréckej kuchyne
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na tento recept som náhodou natrafila pri počúvaní hudby na Youtube. Pred skladbou bola reklama a v nej tento skvelý návod, slinky sa mi zbehli, tak som ho dnes pre nás pripravila, možno ho ešte nepoznáte ani vy, vraj pochádza z mestečka Kalamáta na juhu Grécka.
- 2
Očistené, umyté a na tenké plátky pokrájané surové zemiaky pokladieme systémom rybích šupín na plech s papierom na pečenie. Osolíme a polejeme ich olivovým olejom. Rúru zapneme vyhriať na 200°C.
- 3
Kúsok zelenej papriky nakrájame na drobné kocky, takisto sušené paradajky, posypeme nimi zemiaky, pridáme aj oregano.
- 4
poriadne polejeme citrusovým svetlým balsamicom
- 5
podlejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť nezakryté do rúry. Vo videu sa piekli 20 minút, mne sa upiekli za 30 minút.
- 6
Naberieme ich lopatkou na tanier do formy vežičky. Mala by byť jedna, ale ja som nemala taký veľký zemiak, tak aj plátky boli oveľa menšie, dala som teda Tri veže:-)
- 7
ozdobíme cherry paradajkami, okolo pokvapkáme tmavý balsamico krém a navrch namrvíme fetu. Podávame teplé.
- 8
robila som aj morčacie rolky so šalviou od Izky, táto príloha sa k nim veľmi hodila.
- 2
Diskusia k receptu