Foto: 4ica
Recept je od A. Polákovej ale nieje to torta-akože pravá torta, možno by som radšej napísala - čokoládovo orechový dezert. A je bez múky Zobraziť celý popisRecept je od A. Polákovej ale nieje to torta-akože pravá torta, možno by som radšej napísala - čokoládovo orechový dezert. A je bez múky :-) Ďalšou výhodou je, že z jednej zmesi pripravíte korpus aj krém :-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
Korpus+krém: | |
150 g |
|
150 g |
|
5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g (do krému) |
|
Ozdoba-poleva: | |
80 g (posekaná) |
|
50 ml |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Korpus: Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Vajcia vymiešame s cukrom na penu, asi 5 minút, až sa zdvojnásobí množstvo. Postupne zamiešavame vychladnutú čokoládu s maslom a pridávame orechy ( nemusia byť mleté až do hladka). Tortovú formu vystelieme papierom a vlejeme asi 1/3 pripraveného cesta. Pečieme pri 180 C asi 25 minút.
- 2
Po upečení necháme korpus poriadne vychladiť. Nevyberáme z formy!
- 3
Krém: Zvyšok čokoládovej zmesi varíme vo vodnom kúpeli približne 10 minút. Začne hustnúť a tmavnúť. Necháme trochu vychladnúť a primiešame ešte 100g masla ( izbovej teploty!). Takto pripravený krém dáme zachladiť na 1 hodinku.
- 4
Vychladnutý krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme cez noc do chladničky. Potom môžme vybrať z formy.
- 5
Ozdoba-poleva: Roztopíme v smotane čokoládu a keď trochu vychladne, pridáme lyžicu masla a vymiešame, nech sa spojí. Polejeme zákusok a ozdobíme. A zase dáme schladiť. Ja som zdobila pre moje srdiečko, tak preto taký detský motív :-) Tortičku jeme zásadne studenú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu