Foto: archaa
Jednoducho zázitok z chuti...
4
porcie
porcie
195 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelatínu namocíme do studenej vody. Citrónovú kôru nastrúhame a stavu z citróna vytlacíme. Vajcia s cukrom slaháme asi 3 minúty do hustej peny.
- 2
Citrónovú stavu nahrejeme, pridáme odkvapkanú zelatínu a miesame dokým sa nerozpustí. Ihned vlejeme vajecnú masu a nad parou este asi 3 minúty preslaháme. Odstavíme a pridáme citrónovú kôru.
- 3
Slahacku si vyslaháme dotuha, opatrne primiesame do zelatínovej masy a dôkladne premiesame.
- 4
Naplníme misticky a odlozíme do chladnicky aspon na 3 hodiny stuhnút. Pred podávaním ozdobíme ovocím a posypeme práskovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu