Baklažánové frikasé

taxitaxi - fotkataxitaxi, 14. februára 2013

Toto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo.Presný recept sme nedostali,ale podľa ingrediencií sme to doma skúsili a Zobraziť celý popisToto jedlo sme s priateľkou jedli na wellness v Patinciach a veľmi nám chutilo.Presný recept sme nedostali,ale podľa ingrediencií sme to doma skúsili a mňam :-) Kto má rád baklažán, príde si na svoje.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 - 3 ks
1 ks
5 - 6 ks (nakrájané na menšie kúsky)
1 ks
1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Baklažán si nakrájame na kolieska,posolíme ich a necháme odležať.Pokrájame si cibuľu,papriku na pásiky a šampiňony na plátky.

  2. 2

    Baklažán osušíme a pokrájame na pásiky.Spolu s paprikou,hubami a korením dusíme.Keď zelenina zmäkne,pridáme zátrepku s múky a smotany a necháme prejsť varom.Ako prílohu sme použili kolienka.

  3. 3

    Namiesto grilovacieho korenia môžete použiť iné podľa vlastnej chuti.Skúšal som aj s kyslou smotanou je to tiež výborné.Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia