Super ryža pre tých, čo majú radi tlakové hrnce a šetria nielen čas
Vyskúšané,rokmi overené...
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme na sitku, hodíme na rozpálený olej v tlakovom hrnci, premiešane, zalejeme vodou asi 1cm nad ryžu, posolíme pridáme ostatné, premiešame,uzatvoríme, Počkáme, kým hrniec nezačne syčať, stíšime,necháme slabo syčať 3 min,vypneme ,po 7-10 min. otvoríme, premiešame. Dobrú chuť!
@sovka62 ..... ja sa ,,bojim ,,, robiť v trúbe , ešte som to neskúsil .... ako to robíš ??
Tlakáč by mi len zaberal miesto na sporáku a určite viac vody pri umývaní, ale to je môj názor.
Varenie ryže ako ja varím, ryža, voda, cibuľa, soľ, masť, nechám odokryté zovrieť, stiahnem na mini ohrev, nechám po celý čas ryžu odokrytú pokiaľ je voda nad ryžou,netrvá to ani šesť minút, potom prikryjem, prikrytú ešte nechám pod pokrievkou ohrievať dve minúty, vypnem, neodokryjem. Éto vsjo:-)
A malý ako malý, záleží od počtu stravníkov, zatiaľ len pre dvoch.
Prajem pekný slnečný deň (konečne).
doteraz som kupovala len ryžu vo varných vreckách, lebo som sa bála, že sa mi pri varení zlepí
práve som dovarila túto tlakovohrncovú a je geniálna
už len takto