Tvarohovo-kakaová kocka

šéfkuchári Peter Kiss a Jozef Masarovič
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 14. júna 2015
Tvarohovo-kakaová kocka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15-20 minút
príprava
8-10 minút
na 175 °C

Suroviny

Kakaové cesto (všetky suroviny x 3):
6 ks
6 PL
3 PL
1,5 PL
7,5 PL
3/4 bal
Tvaroh:
2 PL
14 PL
200 g
0,5 kg
400 g




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny zmiešame v miske. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme olej a po lyžiciach pridávame suchú zmes. Tretinu cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8 – 10 minút pri 175 °C. Takto postupne upečieme aj ďalšie dve tretiny. Po upečení cestá prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tvaroh: Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame spolu s maslom a vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, znova vyšľaháme. K zmesi pridáme ešte smotanu a opäť všetko vyšľaháme so stužovačom.

  3. 3

    Keď je tvaroh hotový, začneme postupne s vrstvením. Na prvý korpus dáme polovicu tvarohu, ktorý zakryjeme druhým korpusom a znova navrstvíme tvaroh. Navrch položíme posledný korpus a koláč dáme stuhnúť do chladu. Podávame so zmrzlinou a s ovocným pyré.

Diskusia k receptu

laurisia
Otázka - čím je to posypané - ozdobené? :-) Vypadá to lákavo
evanaaa
Iste bude chutný s tvarohovou náplňou - a ten posyp vypadá ako rozdrvený karamel. Alebo je to niečo iné?
jujoska
ta posypka vyzera ze prave hori, takze zrejme nejaky flambovany cukor




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia