Tvarohovo-kakaová kocka
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 14. júna 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
Kakaové cesto (všetky suroviny x 3): | |
6 ks |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
1,5 PL |
|
7,5 PL |
|
3/4 bal |
|
Tvaroh: | |
2 PL |
|
14 PL |
|
200 g |
|
0,5 kg |
|
400 g |
|
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame v miske. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme olej a po lyžiciach pridávame suchú zmes. Tretinu cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 8 – 10 minút pri 175 °C. Takto postupne upečieme aj ďalšie dve tretiny. Po upečení cestá prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
- 2
Tvaroh: Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame spolu s maslom a vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, znova vyšľaháme. K zmesi pridáme ešte smotanu a opäť všetko vyšľaháme so stužovačom.
- 3
Keď je tvaroh hotový, začneme postupne s vrstvením. Na prvý korpus dáme polovicu tvarohu, ktorý zakryjeme druhým korpusom a znova navrstvíme tvaroh. Navrch položíme posledný korpus a koláč dáme stuhnúť do chladu. Podávame so zmrzlinou a s ovocným pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu