Zapečené plnené cukiny
Mám strašne vela cukin-ani neviem ako ich už pripravit... tak sú zapekané s mäsovou plnkou.
Cantuccini
Klasické sladké talianske sušienky, ktoré sa podávajú k dezertnému vínu alebo k likéru. Skúste napr....
Nadýchané tortičky
... aj tento recept je od mojej starkej-je to jeden z jej pokladov. "Tortičky" sú úžasné,...
Moje racio cookies
Recept na cookies som dostala od kolegyne, len som si troška upravila ingrediencie tak, aby...
Pomarančová marmeláda
Kedže posledné Vianoce som nemohol jesť citrusy, tak sa tentoraz u nás nahromaždilo trochu viac pomarančov....
Spagetthi s tuniakom a avokádom
Tento recept som raz napisala a mi zmizol , tak teraz mam cas a pisem ho...
Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...
Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...
Čokoládové keksy s ovsenými vločkami
Zmäknutý palmarín vymiešame s cukrom, pridáme vajce a vyšľaháme na hladkú zmes. Múku zmiešame s práškom...
Snehová torta a la Mary
Tento recept mám od mojej mami, nepiekla síce casto ale bola sikovná, pred 3 rokmi zomrela a...
Štedrák z pekárničky
Kedže na vianočné sviatky sa napečie veľa a bez štedráka by to asi nebolo, tak tohto roku...
Pečený zajac na tymiane a šalvii
Ani neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja...
Špagety s brokolicou a píniovými orieškami
Inšpiráciu na dnešný obed som našla na www. academiabarilla. com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala,...
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...
Krídla červeného draka
Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala...
Suvenír zo Švajčiarska, po ktorom treba umyť chladničku :-)
Držali sme ho v originálnom obale, dvoch mikroténových vreckách a ešte aj v uzavretej plastovej dóze....
Predcesto na pečenie chleba /fotorecept/
Predcesto je vlastne chlebové cesto. Kedysi naše staré mamy pri pečení chleba vždy odložili kúsok cesta...
Vanilkový oblak z pekárničky
Zdroj: Domáci pekárny. Ja som si ho prispôsobila pre moju pekárničku ETA Siesta. Fajna...
Juhoslovanský krémový koláč
Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Vyvaľkáme a na obrátenom plechu upečieme dva pláty.
Mrkvovo-špargľová polievka
Odkedy som sa presťahovala do Berlína, zamilovala som si krémovú špargľovú polievku a špargľu ako takú....
Čokoládové kocky s arašidami
Inšpirovala som sa receptom na Pražské gule. Ubrala som z masla a cukru a prácu si...
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Nátierka zo surimi
Natierku som začala pripravovať ešte v časoch keď bola krabia konzerva za 5 Kčs, potom asi...
Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj...
Perníková roláda s kokosovým krémom
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší...
Jesenný šalát s tofu a kapustou
Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to...
Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...