Čínska polievka

nomiada - bez fotkynomiada, 30. júna 2014

chutí nám čínska polievka a tak som začala ju robiť doma, nech do tej reštaurácie tak často nechodíme :) je urobená slovenským spôsobom, ale chutí výborne

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja si jemne opražíme pór. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, podlejeme troškou vody a necháme variť. Keď už bude mäso mäkké, pridáme mrkvu, stonkový zeler, cibuľku a soľ. Pridáme vody podľa potreby. Všetko závisí od množstva, čoho koľko dáte. Ja na štyri porcie, používam množstvo - pozri fotka :).

    Čínska polievka - obrázok 1
  2. 2

    Zelenina nemá byť úplne mäkká, musí trošku chrumkať. Keď to máte takto pred záverom, pridáte sterilizované huby aj s nálevom - kyslý nálev! , necháte prevrieť a pridáte už uvarené široké rezance, posekanú petržlenovú vňať a na záver rozšľahané vajce. Vypnete pod hrncom a bez varenia pridáte sójovú omáčku, koľko komu chutí. Nám chutí, nech chutí aj Vám. Mňam

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
tiez som robieval cinsku polievku, ale z nedelneho slepacieho vyvaru a mrazenej cinskej zeleniny. akurat do nej slo velmi vela sojovej omacky a octu. a solamyl, musi to mat tu svoju konzistenciu

Pridaj komentár k receptu: