Rímska zeleninová polievka fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 1. marca 2012

V obchode som objavila po dlhej dobe Rímsku brokolicu a nedalo mi ju nekúpiť. Chutí ako zmes karfiolu a brokolice. Odporúčam:)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks stredne veľký
1 ks
4 ks
4 ks
1 ks menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol a Rímska brokolica bok po boku:)

    Rímska zeleninová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klasický základ na polievku: na olivovom oleji necháme opražiť cibuľku a pridáme červenú sladkú papriku.

    Rímska zeleninová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájanú zeleninu orestujem spolu s cibuľkou na prudkom ohni kôli tomu, aby si zachovala svoju chuť.

    Rímska zeleninová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vodou, ochutíme koreninami podľa vlastnej chuti a necháme variť, až kým zeleninka nie je mäkká.

    Rímska zeleninová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerá uvarená Rímska brokolica. Dobrú chuť :)

    Rímska zeleninová polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
inak sa tej zeleninke hovorí aj romanesco,často som ju robievala ako prílohu k mäsu,či už dusenú na masle alebo pripravenú na pare,je výborná a iste bude taká aj v polievke,dúfam,že aj ja na ňu čoskoro natrafím v obchode a vyskúšam tvoju polievku
U nás je táto zelenina zaradená medzi karfiol ,druhu Romanesco a pod týmto názvom sa predáva aj jeho semeno pre záhradkárov.Priznám sa ,že ho už druhý rok s úspechom pestujem a okrem toho ,že ide o vzhľadovo zaujímavú zeleninu ,je aj chutný ,samozrejme ,že by bolo barbarstvo ho vyprážať.Inak zeleninové polievky milujem a aj táto musí byť vynikajúca.

Pridaj komentár k receptu: