Banoffee Pie
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 14. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
250 g |
|
1 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
60 g (2 vajcia veľkosti M) |
|
60 g (maizena) |
|
1 bal. |
|
1 bal. (v prášku) |
|
podľa potreby |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká zmes. Potom pridáme suchú zmes – múku zmiešanú so soľou a kukuričným škrobom. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami (volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna) kolieska – dná mištičiek. Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou popicháme dno, potrieme zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlata. Tento dezert môžeme urobiť aj ako tortu v jednej veľkej forme.
- 3
Krém: Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu na balení. Karamelové kondenzované mlieko zmiešame s vychladnutým pudingom.
- 4
Vychladnuté mištičky naplníme karamelovým krémom, nakrájanými banánmi, ozdobíme nesladenou šľahačkou. Ak nechceme, aby banány zhnedli, posypeme ich tmavým cukrom a plynovou pištoľou ich opálime, alebo kolieska banánov potrieme citrónovou šťavou.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu