Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Banoffee Pie

Michal Prokop
šéfcukrár a majiteľ Suncafé, Bratislava-Petržalka, 14. marca 2021
Banoffee Pie
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
250 g
1 g
110 g
110 g
60 g (2 vajcia veľkosti M)
60 g (maizena)
1 bal.
1 bal. (v prášku)
podľa potreby
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom. Postupne doň všľahávame vajíčka, musí vzniknúť hladká zmes. Potom pridáme suchú zmes – múku zmiešanú so soľou a kukuričným škrobom. Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.

  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme a povykrajujeme formičkami (volajú sa prstene, vyzerajú ako tortové miniformy bez dna) kolieska – dná mištičiek. Z prúžkov cesta urobíme boky mištičiek. Vo formičkách dáme cesto zamraziť na 10 minút. Potom vidličkou popicháme dno, potrieme zľahka žĺtkom a pečieme pri teplote 160 °C približne 10–12 minút do zlata. Tento dezert môžeme urobiť aj ako tortu v jednej veľkej forme.

  3. 3

    Krém: Z mlieka a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu na balení. Karamelové kondenzované mlieko zmiešame s vychladnutým pudingom.

  4. 4

    Vychladnuté mištičky naplníme karamelovým krémom, nakrájanými banánmi, ozdobíme nesladenou šľahačkou. Ak nechceme, aby banány zhnedli, posypeme ich tmavým cukrom a plynovou pištoľou ich opálime, alebo kolieska banánov potrieme citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia