Foto: sonulienka
Ponúkam Vám recept pre bezlepkovú dietu dúfam, že Vám pochutí.
Suroviny
CESTO: | |
7 ks |
|
120 g |
|
200 g |
|
1 dcl uvarená silná |
|
3 PL |
|
PLNKA: | |
250 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 dcl uvarená |
|
2 PL alebo 2-3 štangle čokolády na varenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Cesto: Vyšľaháme si bielka, keď máme bielka do trištvrte vyšľahané pridáme cukor a šľaháme do tuha.
-
3
Potom pridáme žĺtka, 150 g. pomleté mandle,ďalšie si ešte necháme - vychladnutú dobre rozmiešanú kávu a kakao.Cesto vylejeme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25 minút - treba kontrolovať šparátkom.
-
4
Žiaľ tu moje fotenie skončilo, nakoľko mi prišla návšteva a musela som sa venovať aj jej.Koláčik som piekla včera. Ale aspoň postup. Pokiaľ sa koláč pečie urobím si plnku.
- 5
Šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom,pridáme žĺtka, čiernu kávu a kakao. Ja som teraz postrúhala štyri šťangličky/kocky/ čokolády a premiešala som s plnkou. Vychladnutý koláč si prekrojíme po dĺžke naplníme plnkou. S plnky si necháme ešte aby sme mohli koláč potrieť aj na vrchu a boky a posypeme mandlami ktoré sme si nechali bokom a na vrch ešte nastruháme čokoládu ak chceme. Návšteva už nie je tak som aspoň toto odfotila.
- 6
A ešte som skúšala čokoládové ozdoby.
- 7
No ja som ale trochu pri plnke zainprovizovala, nakoľko by mi ostali tri bielka tak som pridala ešte jedno vajíčko, žĺtok som dala do plnky čiže štyri žĺtky a pridala som aj trochu masla a čokolády. Z bielkou som urobila lupienky ale dala som lieskové oriešky keď je koláč mandlový,. Čokoláda ktorá mi ostala čo som skúšala ozdoby tú som dala do silikónových formičiek a urobila som aj čokoládky. Viď foto.
- 8
No a dnes bude u nás oslava tak som si privstala a urobila misy aby som stihla ešte uvariť aj obed. Využila som aj niektoré recepty z varechy. Viď obrázky.
- 9
Toto je podobná ako urobila Adkas slnečnicu
- 10
Toto je Aspik od Mariaklari
- 11
Svrová
- 12
No a posledná zeleninová a ide sa variť obed.
- 13
A nesmie chýbať ani slané - nivové týčinky z lístkového cesta a výborné syrové slimáky od Esi aby som nerobila vždy to isté tak som skúsila toto.
- 14
No a to je všetko. A tak ste sa nepriamo vďaka vareche a Vám varechárom zúčastnili na našej oslave, za čo Vám srdečná vďaka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Pripíš si (fotorecept),lebo sú ľudia,ktorý ani neotváraju reepty ,ked nieje fotorecept.
Vychystala si hostinu ako sa ozaj patrí.Koláč je ohromný,ale tie misy máš ako od profesionála.Dúfam,že si sa ešte po tomto výkone vládala aspoň trochu baviť.Lebo viem podľa seba,že už som po takejto veľkej chystačke mysľou niekde na oddychu.No nech ťa teší,že sa tvoji hostia bavili,že si sa o nich postarala,ako sa patrí.
U mňa máš veľkú jednotku a viem,že si ohromná a nie len sviatočná gazdinka
Vzdávam hold Tvojej práci a pohosteniu,ktoré si pre všetkých pripravila. Máš môj veľký obdiv.Dúfam len,že v tomto čase oddychuješ a máš výborný pocit z dnešného dňa : )
dôverne to poznám , ver teší ma, keď sa dostanem do takého aktívneho tranzu,ide všetko ako po masle,určite si to mala tak,len aby nič nechýbalo na stole,potom príde to uznanie, ale ty v duchu padáš na nos,no Tvoj úsmev na tvári tú únavu všetko nahradí,prípitok zas v dobrú náladu obráti a to pohladenie na duši, keď sú všetci spokojní , vynahradí ten celý kolotoč pri chystaní.Potom , aj keď padáš na nos, všetko odpracete a s úsmevom a dobrým pocitom líhaš do hajan.