Mandľový dezert fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 1. apríla 2012

Ponúkam Vám recept pre bezlepkovú dietu dúfam, že Vám pochutí.

Suroviny

CESTO:
7 ks
120 g
200 g
1 dcl uvarená silná
3 PL
PLNKA:
250 g
100 g
3 ks
1 dcl uvarená
2 PL alebo 2-3 štangle čokolády na varenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Vyšľaháme si bielka, keď máme bielka do trištvrte vyšľahané pridáme cukor a šľaháme do tuha.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme žĺtka, 150 g. pomleté mandle,ďalšie si ešte necháme - vychladnutú dobre rozmiešanú kávu a kakao.Cesto vylejeme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25 minút - treba kontrolovať šparátkom.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Žiaľ tu moje fotenie skončilo, nakoľko mi prišla návšteva a musela som sa venovať aj jej.Koláčik som piekla včera. Ale aspoň postup. Pokiaľ sa koláč pečie urobím si plnku.

  5. 5

    Šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom,pridáme žĺtka, čiernu kávu a kakao. Ja som teraz postrúhala štyri šťangličky/kocky/ čokolády a premiešala som s plnkou. Vychladnutý koláč si prekrojíme po dĺžke naplníme plnkou. S plnky si necháme ešte aby sme mohli koláč potrieť aj na vrchu a boky a posypeme mandlami ktoré sme si nechali bokom a na vrch ešte nastruháme čokoládu ak chceme. Návšteva už nie je tak som aspoň toto odfotila.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    A ešte som skúšala čokoládové ozdoby.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    No ja som ale trochu pri plnke zainprovizovala, nakoľko by mi ostali tri bielka tak som pridala ešte jedno vajíčko, žĺtok som dala do plnky čiže štyri žĺtky a pridala som aj trochu masla a čokolády. Z bielkou som urobila lupienky ale dala som lieskové oriešky keď je koláč mandlový,. Čokoláda ktorá mi ostala čo som skúšala ozdoby tú som dala do silikónových formičiek a urobila som aj čokoládky. Viď foto.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    No a dnes bude u nás oslava tak som si privstala a urobila misy aby som stihla ešte uvariť aj obed. Využila som aj niektoré recepty z varechy. Viď obrázky.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Toto je podobná ako urobila Adkas slnečnicu

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Toto je Aspik od Mariaklari

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    Svrová

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 11
  12. 12

    No a posledná zeleninová a ide sa variť obed.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 12
  13. 13

    A nesmie chýbať ani slané - nivové týčinky z lístkového cesta a výborné syrové slimáky od Esi aby som nerobila vždy to isté tak som skúsila toto.

    Mandľový dezert fotorecept - obrázok 13
  14. 14

    No a to je všetko. A tak ste sa nepriamo vďaka vareche a Vám varechárom zúčastnili na našej oslave, za čo Vám srdečná vďaka.

Diskusia k receptu

marcy
@sonulienka ,Ty momentálne jediná pracovitá včelička :o)) tie ostatné sa v záujeme prežitia schovali ( máme otrasnú zimu :-( ) neskutočnéééé,máš môj obdiv....želám príjemnú oslavu :))
sonulienka
@marcy ďakujem aj tu je strašná zima a už sme sa tešili,že je tu jar dnes aj snežilo ale zmizlo to na šťastie
ancicka
Paráda...nech sa oslava vydarí a máš môj obdiv,že popri toľkej práci stíhaš pridávať aj rcp.
Pripíš si (fotorecept),lebo sú ľudia,ktorý ani neotváraju reepty ,ked nieje fotorecept.
tetrisss
Nuz, ak to vsetko pojete...Prijemne chvile so svojimi najmilsimi prajem.
marijanka712
@sonulienka predovšetkým všetko najlepšie oslávencovi a tebe tiež patrí gratulácia k týmto výtvorm , ktoré si nám tu naservírovala, zákusky fantastické bez múky vypadajú vynikajúco aj tie sladke dobrodky zo zbytkov ked si to tu takto postupne dávala tak som videla samú seba aj ja za chodu pripravujem môj manžel sa za to hnevá že iné kážem a iné robím ja stále hovorím , že robím z toho čo sa mi zvyšuje . a tie šalátové misy jedna báseň ani interhotel by sa za to nehanbil .... prajem vám prijemnú konzumácie krásne stretnutie a krásný den ja si toto všetko hodim do tej mojeje kk , aby som ta mala po ruke...
3sandra3
nádhera... či sladké alebo slané.... šikulka... a prajem, aby všetky misy a podnosy zostali prázdne,,, som si istá, že to tak bude,,, a zrejme to nebude ani dlho trvať... také dobroty
tinca
komplet veľknočné menu v predstihu,pekné:)
sonulienka
Ďakujem Vám no máte pravdu už skoro nič nie je ale nás aj bolo "20" ľudí
helca103
blahoželám oslávencovi k sviatku a tebe k dokonalému menu, priam ukážkové a pedantne nafotené :-)
tatranka
@sonulienka nech oslávenec prijme moju úprimnú gratuláciu.No najväčším darom sú mu tvoje šikovné ruky.
Vychystala si hostinu ako sa ozaj patrí.Koláč je ohromný,ale tie misy máš ako od profesionála.Dúfam,že si sa ešte po tomto výkone vládala aspoň trochu baviť.Lebo viem podľa seba,že už som po takejto veľkej chystačke mysľou niekde na oddychu.No nech ťa teší,že sa tvoji hostia bavili,že si sa o nich postarala,ako sa patrí.
U mňa máš veľkú jednotku a viem,že si ohromná a nie len sviatočná gazdinka

orchidea
Riadne si sa pri príprave tých krásnych jedál vyšantila...super a recept si samozrejme ukladám.
sonulienka
Ešte raz srdečné dík Martuška presne si ma odhadla už mám toho dosť ale cez to všetko ma teší, že sme sa všetci stretli moje sestri s manželmi a moje deti a vnúčence oslávili sme moje meniny a manželove narodeniny najdvoležitejšia je v dnešnej dobe rodina a čo ma zajtrá čakáto mi nevadí, že mám pohromu v byte to je vedľajšie veď som na dvochoku zvládneme to spoli s manželom.
elen52
Veľmi pekne ďakujem za inšpiráciu, tiež ma čaká oslava po Veľkej noci, tak určite vyskúšam ............
vierik
Krásny a dobrý koláčik,samozrejme aj tie misy.Tebe a manželovi všetko len to NAJ.....


havino
všetko dobré k meninám v prvom rade, krásny, chutný koláčik, ukladám, si sa pekne narobila, ono sa to zdá,ale je toho dosť na prípravu, pri takom počte ludi,ale ked to robíme s láskou, robota ide od ruky, krásne misy, velká hostina,ako má byť
izabella929
no to sú ale parádne taniere, aj zákusok úžasný.-)) si veľmi šikovná.-)))Všetko naj k meninám.-)
danielas
@sonulienka pridávam sa ku gratulantom,prajem hodne pevného zdravia Tebe i manželovi.
Vzdávam hold Tvojej práci a pohosteniu,ktoré si pre všetkých pripravila. Máš môj veľký obdiv.Dúfam len,že v tomto čase oddychuješ a máš výborný pocit z dnešného dňa : )
sonulienka
Veľmi pekne ďakujem a práve ešte teraz umývam riad po poslednej návšteve. Máš pravdu som síce ustatá ale tak ako píšeš je to únava šťastia sa v dnešnej dobe stretnúť s rodinou.Vieš bola som pred dvoma rokma práve dva týždne pred mojou šestesiatkou operovaná na žlčník a hovorila som lekárovi, že mám o dva týždne oslavu s celou rodinou a keď som mu povedala, že nás bude okolo sedemdesiať tak mi povedal, že na čo to robím, že on sa s rodinou takto nestretáva, že to už nie je dnes v mode a ja som mu povedala,že práve u nás je na prvom mieste rodina a práve tieto stretnutia sú najdvoležitejšie. Nie len keď sa človek stretne na pohreboch tam je to už nie veľmi o čom akurát vzdať tomu človeku úctu ale v živote si treba človeka vážiť a stretávať sa.
jerica
milá @sonulienka gratulácia nielen k sviatku ale aj k tomu maratónu ,
dôverne to poznám , ver teší ma, keď sa dostanem do takého aktívneho tranzu,ide všetko ako po masle,určite si to mala tak,len aby nič nechýbalo na stole,potom príde to uznanie, ale ty v duchu padáš na nos,no Tvoj úsmev na tvári tú únavu všetko nahradí,prípitok zas v dobrú náladu obráti a to pohladenie na duši, keď sú všetci spokojní , vynahradí ten celý kolotoč pri chystaní.Potom , aj keď padáš na nos, všetko odpracete a s úsmevom a dobrým pocitom líhaš do hajan.
sonulienka
Veľká vďaka @jerica určite ako píšeš to poznáš a asi všetky ktoré sme tu na vareche či už mladšie alebo staršie kde sa zaraďujem aj keď na duchu ešte nechcem klesať sa tešíme keď nám to všetko klapne a rodina je spokojná a ako som už písala to stretnutie nič nenahradí a pripomínam,že ešte mám aj mamičku ktorá sa tiež tešila zo stretnutia.
mariaklara
No ty si ohromná šikovnica, skláňam sa pred tebou,@soni , čo si v noci nespala? Vidím, že sa ti aspik podaril, a chutil ?
sonulienka
@mariaklara bol výborný podaril sa dosta lpochvalu a veru, že by sa zedli aj dva.Ďakujem za recept hneď som sa pochválila od kial ho mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia