Oškvarkový závin

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 4. februára 2015
Oškvarkový závin
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 ml mleté
1 na potretie
1 do plnky




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Cesto potrieme oškvarkovou plnkou a zatočíme.

  2. 2

    Potom cesto pokrájame na malé rolády asi 3 cm hrubé, dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200°C.

  3. 3

    Plnka: Pomleté oškvarky dobre zmiešame s vajíčkom, osolíme, okoreníme. Plnkou plníme lístkové cesto.

Diskusia k receptu

zdensk
v rozpise je len 1 vajce na potretie
podľa postupu ide vajce aj do plnky
aj Vy ste to pochopili tak, že stačí 1? a treba ho tam vôbec dávať? má to tým vajíčkom držať pokope alebo niečo podobné?
rulik
keď sa to pokrája pred pečením, neroztečie sa to?
ubka
Ako napád s oskvarkovou plnkou sa mi to páči,ale v lístkovom ceste to musí byť mastné.Zavin sa mi inak páči,použijem Kysnute cesto.
1x myalab
alimi
Ďakujem za nápad - už to skúšala, ale ako pagáčiky....toto vyzerá krajšie :)
rulik
@ubka ja takto robievam pagáče z lístkového cesta, potriem pomletými škvarkamia párkrát preložím, nebýva mastné, záleží od množstva škvariek
toto mi pripomína osie hniezda len tie sa dávajú naplacato
tatranka
Tiež súhlasím s @ubka. To lístkové cesto je mastné a toľko mastnej plnky,nevyteká náplň pri pečení?Kysnuté cesto prijme mastnotu v ňom sa to stratí. Tiež by som to robila s kysnutým cestom.Ináč recept je takto celkom zaujímavý.
vcelka
Pagáčiky sú pagáčiky, toto je krajšie...
zdensk
to nebolo mudrovanie, len som chcela vedieť, či to tam fakt ide:)
medulienka122
robila som ho už dávnejšie, chcela som si ušetriť prácu, tak som robila s lístkovým - ale nikdy viac- boli príšerne mastné... najbližšie radšej s kysnutým
terinka55
Zaujímavý recept. Asi by to bolo naozaj lepšie s kysnutým cestom. Ale, každý ako mu vyhovuje.
evanaaa
Závin na tom obrázku sa mi ale nezdá až taký mastný, vypadá celkom chutne.
k599
Pred pol hodinou som to dokončil. Kto píše, že to bude mastné, má 100% pravdu. Normálne mi to "plávalo" v masti. Ináč, zlé to nieje, ale ozaj dosť mastné. Ak by som to mal ešte raz robiť, tak by som oškvarky, ešte horúce vylisoval, ináč skutočne NIE!!!
ladin
Dajte kvalitne suche vinko a bude to fajne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia