Oškvarkový závin
Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 4. februára 2015
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 4. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Cesto potrieme oškvarkovou plnkou a zatočíme.
- 2
Potom cesto pokrájame na malé rolády asi 3 cm hrubé, dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200°C.
- 3
Plnka: Pomleté oškvarky dobre zmiešame s vajíčkom, osolíme, okoreníme. Plnkou plníme lístkové cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podľa postupu ide vajce aj do plnky
aj Vy ste to pochopili tak, že stačí 1? a treba ho tam vôbec dávať? má to tým vajíčkom držať pokope alebo niečo podobné?
toto mi pripomína osie hniezda len tie sa dávajú naplacato