Jemný chrumkavý švédsky chlieb - Knäckebrod fotorecept
Tento chrumkavý chlebík som upiekla podľa receptu z Medzinárodnej kuchárky, autorov Juliany Fialovej a kolektív. Vydaril sa, preto recept vkladám.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Obe múky preosejeme cez sito do misy, pridáme cukor a osolíme. Mliekom zarobíme cesto, do ktorého zapracujeme maslo. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 2 hodiny odpočinúť v chladničke a potom ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na obdlžníkový plát hrúbky 2-3 mm. Plát cesta husto popicháme vidličkou.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cesto pokrájame na obdlžníky veľkosti 6x12 cm.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Tieto obdlžníky cesta prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 15 - 20 minút,v závislosti od trúby do chrumkava a červeno-hnedej farby. Po vychladnutí môžeme konzumovať.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


dakujem za komentík.
dakujem za pochopenie.