Foto: domi454
Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým Zobraziť celý popisMillefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla).
-
2
Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
-
3
Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov.
-
4
V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.
výborný recept
uvidíme, čo napíše @domi454