Millefoglie al cioccolato

domi454 - fotkadomi454, 4. júna 2013
Millefoglie al cioccolato
Foto: domi454

Millefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým Zobraziť celý popisMillefoglie je taliansky ľahký, rýchly a chutný dezertík. V preklade to znamená "tisíc lístkov" a preto ho najčastejšie môžme vidieť v podobe s lístkovým cestom, ale tiež sa objavuje s čokoládou či treným cestom.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
250 ml
2 PL
200 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla).

    Millefoglie al cioccolato - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke.

    Millefoglie al cioccolato - obrázok 2
  3. 3

    Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov.

    Millefoglie al cioccolato - obrázok 3
  4. 4

    V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom.

    Millefoglie al cioccolato - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
tak toto vyzerá sakramentsky luxusne a chutne! A pritom je to také jednoduché...
irenaw
toto je naozaj paráda... smie sa tu trošku vymýšľať, či treba presne?
irenaw
tak to si vylúhujem mätu v šľahačke a jahôd pár len naokolo, ešte len teraz som nadšená :-)))
mirkamt
Aj mňa zaujal tento receptík. Ukladám a hádam niekedy aj urobím pre hostí ;-)
mariamka
naozaj luxusny dezert .. z tych 12 ks cokolady su potom 4 kolaciky? asi .. vlastne ved sme akurat styria :)
babidka
Ej ha , vyzera to krasne :-) Ale...predpokladam , ze krasa skonci ked sa do toho "opriem " lyzickou alebo vidlickou a krem sa "vypuci" von :-) Alebo sa ten platok cokolady zlomi?
domi454
Čokoláda pri izbovej teplote nieje taká tuhá keďže je tenučká, takže sa netreba báť, že krém sa "vypučí" von:)
palokuchki
Ja sa tiez pripajam ku chvalam. Je to vzhladovo velmi pekny a urcite aj chutny dezert.
surincicka
celý rok sa teším na čerstvé jahody so šľahačkou... v takejto podobe je to geniálne. ďakujem za recept
tehulka13
domi454 ja by som chcela len poradiť. Recept som skúšala, chutil výborne, ale mala som určitý problém. Keď som chcela čokoládu strhnúť z papiera, nedala sa mi, pokiaľ bola vytiahnutá z chladničky. Musela som ju dať do mrazničky. Až potom som si uvedomila, či som nedala zlú čokoládu, keď som použila čokoládu na varenie a v recepte píšete, že horká. Treba naozaj horkú? A ak máte nejakú osvedčenú, rada by som dala na odporúčanie. Inak, úžasný dezert. Veľká vďaka zaň. :)
domi454
Stačí rozpustiť ľubovolnú čokoládu (ja osm mala horkú Figaro) s maslom (napr. Hera) a rozliať na papier na pečenie (u nás sa osvedčil clever z Billy). Potom len do chladničky a rezať z TEPLÝM nožom. Mne sa z dvanástich zlomil iba jeden kúsok.
tehulka13
@irenaw ,@domi454 ďakujem za rady. Skúsim zmeniť teda papier, mám z Kauflandu. Mne sa totižto nelámali, ale i ke´d som ich nechala z večera do nasledujúceho poobedia v chladničke, akoby neboli stuhnuté. Išli mi len zoškrabať z papiera, nebol to proste plátok. Dala som to na 20 min. do mrazničky, a potom som mala ten plátok ako na fotke. Ja si ešte pozriem link od @irenaw a budem sa teda inšpirovať. Veľká vďaka za rady.
irenaw
@tehulka13 v tejto chvíli mi napadlo, môže to byť čokoládou, čím vyššie percento, tým viac masla znesie, možno preto bola veľmi mäkká. ak nemáš veľa percentnú, nedávaj žiadne maslo, len čokoládu.
tehulka13
@irenaw , dala som Orion na varenie, a 50g masla Tatra. Skúsim nabudúce bez masla. Ďakujem opäť za radu, to sú také cenné rady, že to vedia len tí, čo majú veľa toho za sebou :) SOm rada, keď robím tie veci dobre :)
irenaw
@tehulka13 :-D si ma zabila, sa cítim ako vykopávka z Pompejí :-D ale nie, strašne sa smejem, hlavne nech sa ti vydarí ;-)
tehulka13
@irenaw až teraz som pochopila, že to mohlo vyznieť tým druhým významom, ktorým som to skutočne nemyslela :) Ja som tak napísala po tom, čo som videla, čo krásne tvoríte na Vašom profile, a že, ak také veci raz dokážem, tak to mi bude hej:)))
irenaw
@tehulka13 to len moja prvá myšlienka bola: "zostáva mi len dúfať, že mám ešte čo-to aj pred sebou" a začala som sa smiať ;-) občas si veci predstavujem práve v tých skrytých významoch a bavím sa na tom. môj muž to dôverne pozná, stačí keď pri futbale povedia, že hráč stepuje na postrannej čiare a on už vie na čom sa smejem :-D
tehulka13
@irenaw tak to prajem z celého srdca, aby ste mali toho ešte veľa pred sebou, a hlavne, v plnom zdraví a láske :)
chutimi
Tak toto je parada, urcite taketo nieco urobim a skusim pridat este vanilku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia