Foto: palokuchki
Recept na tieto buchticky som nasla na stranke taste.com.au. Robievam ich dost casto, su u nas velmi oblubene.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
1 PL susene |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
3-4 PL /čierne |
|
1 PL |
|
70 g |
|
310-320 ml vlažná |
|
1 PL |
|
plnka: | |
100 g |
|
2-3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Pouzila som zmes zelenych a ciernych oliv nalozenych v oleji. Olivy som vykostkovala a nakrajala na mensie kusky. Susene paradajky som tiez pokrajala a mixerom som vsetky suroviny vymiesala na vlacne cesto.
-
2
Cesto som nechala nakysnut, co bolo asi hodinu .
-
3
Nakysnute cesto som premiesila, nechala este trochu podkysnut a potom som ho vyvalkaka na plat hruby asi 5mm.
-
4
Fetu som rozmrvila prstami, premiesala s roztlacenym cesnakom a posypala som nou plat cesta.
-
5
Cesto s plnkou som zakrutila a pokrajala som ho na 12 priblizne rovnakych dielov.
-
6
Nakrajane buchticky som ulozila do okruhlej vymastenej formy priemeru 22cm a nechala este raz nakysnut.
-
7
Nakysnute buchticky som potrela olejom z nalozenych oliv.
-
8
Piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
-
9
Upecene buchticky som vyklopila na mriezku a nechala vychladnut.
-
10
No a takto vyzeraju upecene buchticky vo vnutri. Mali sme ich k tekvicovej kremovej polievke.
www.facebook.com/photo.php?fbid=414362038574304&set=...
Kombinacia oliv, susenych paradajok, cesnaku a feta cheese je neodolatelna...ukladam si recept a urcite skoro upeciem.
V plnke som bola trochu aktuálna: namiesto cesnaku som použila medvedí cesnak, ktorý som rozmixovala s 2PL olivami a túto zmes som dala pod syr. Odporúčam!
máš môj obdiv..:)