Foto: janocka84
Môj prvý pokus, ale veľmi vydarený. Toto je ďalší z receptov, ktoré sú veľmi veľmi jednoduché, aj keď tak možno nevypadajú.
Suroviny
Cesto: | |
15 (3x5) ks |
|
450 (3x150) g |
|
450 (3x150) g |
|
9 (3x3) PL vlažná |
|
Sirupová poleva na piškót: | |
0,5 l |
|
0,5 kg |
|
1,5 dcl /um |
|
malá štipka |
|
Poleva: | |
260 g |
|
2 PL teplá |
|
2 PL /um |
|
malá štipka |
|
Plnka: | |
|
Postup
-
1
Ak máte problém rozdeliť pripravené cesto na 3 rovnaké časti, môžete si pripraviť jednotlivé piškóty osobitne. Bielka si vymiešame na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom, vodou a múkou a pridáme sneh z bielkov. Na mastnom papieri upečieme tri rovnaké piškóty.
- 2
Po upečení natrieme prvý z piškótov rovnomerne džemom.
- 3
Naň položíme druhý plát a ten polejeme sirupom. Sirup si pripravíme tak, že vodu s cukrom uvaríme a keď vychladne, pridáme rum a farbivo. Rovnomerne ho vylejeme na piškót - najlepšie pomocou lyžice. Je potrebné použiť celý sirup, inak by bol koláč suchý.
- 4
Tretí piškót natrieme zo spodnej časti lekvárom a touto časťou položíme na poliaty plát.
- 5
Poleva - všetky prísady poriadne premiešame. Ak chcete mať polevu len ružovú - nie červenú ako ja, treba naozaj len veľmi málinko farbiva. Polevu rovnomerne rozotrieme, môžeme pokvapkať čokoládou a necháme stuhnúť.
- 6
Po stuhnutí koláč nakrájame - napríklad na malé obdĺžniky...
- 2
a @domci4 určite by si to zvládla, je to jednoduché, iba to zložito vyzerá, vyskúšaj , uvidíš