Rozmarínové tofu s beluga šošovicou
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a...
Zapekaná zelenina s mletým mäsom
Ja neviem ako sa to volá pobral som suroviny okolo seba a išiel som variť, čo...
Morčacie stehná v jablkovej omáčke
Inšpirácia z augustového čísla Apetitu, s malou obmenou
Kávovo-karamelové kuracie prsia so zeleninovým šalátom
Kedysi som jedla takto pripravené kuracie prsia v Anglicku u mojej kamarátky z Brazílie, chutili mi,...
Netradičná praženica
Obyčajná praženica s hubami, slaninou, syrom a zeleninou ale v netradičnej forme!... Pár húb, ale...
Parížsky šalát vo fit verzii
Aj napriek tomu, že je kaloricky omnoho ľahší ako klasika a bohatý na bielkoviny, chuťovo je neskutočne dobrý a pripravený za 10 minút....
Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Perníkové guličky
Recept som našla v TINE - Vaříme a pečeme z čísla 11/2003, piekla som ich na...
Zahýbance
Znovu oprašujem babičkovské recepty, tento je z knihy Márie Jelinkovej, málo surovín, všetky dostupné...
Domáci šalát na raňajky
Mám rada šaláty no vždy v nich nájdem niečo čo nevyhovuje tak som sa rozhodla pre vlastný...
Kapustovico-hlivovica - krémová kapustová polievka s hlivou
Tento recept je vskutku sezónny. S hubami sa túto jeseň roztrho vrece. Aj hlive na...
Bravčový rezeň so zemiakmi a marhuľovým kompótom
Je to najobľúbenejšie jedlo všetkých Slovákov preto patrí aj k mojim z jedných najobľubenejších jedál
Hunki Halupki
Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne...
Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...
Výborné pečeňové knedličky do polievky
Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.
Narodeninová torta - Mandala na zjedenie:)
Použitie Mandál vždy a všade. Napríklad aj na výbornú ovocnú tortu.
Huby na paprike
Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.
Šalát - Slnečnica
Ked som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze...
Paradajkovo-smotanová polievka so zelenou fazuľkou
Dostala som zásobu strukovej fazuľky. Tak sa s ňou borím celý týždeň. Už sme mali...
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...
Čokoládové crinkles
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu,...
Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky
Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto...
Rýchla panvica pre dvoch
Keď môže byť jedlo z jedného hrnca, tak môže byť aj z jednej panvice. Pre...