Foto: sweetlaab
Tento recept torty sa mi zapáčil v cukrárskej knihe pre jeho tri vrstvy rôzneho zafarbenia, ale ktorý som si musela zmeniť, pretože podľa originálneho Zobraziť celý popisTento recept torty sa mi zapáčil v cukrárskej knihe pre jeho tri vrstvy rôzneho zafarbenia, ale ktorý som si musela zmeniť, pretože podľa originálneho receptu mi nevychádzal. Plnka z omrviniek, lieskových orieškov, šľahačky a maskarpone spolu s domácim sladkokyslým ríbezľovým lekvárom je pochúťka, ktorej nemožno odolať. Pozrite nutričné hodnoty a kalórie na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/03/cokoladovo-orieskova-torta- chocolate.html
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
50 g |
|
60 g |
|
200 g |
|
1,5 lyžička |
|
6 lyžíc |
|
200 ml |
|
na vymastenie formy |
|
Plnka oriešková: | |
250 ml |
|
70 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
Smotanová plnka: | |
250 ml |
|
4 lyžice |
|
1 sáčok |
|
100 ml |
|
3 plátky |
|
Dokončenie: | |
150 g |
|
5 lyžíc |
|
1 sáčok |
|
2 lyžice |
|
10 ks |
|
Postup
-
1
Rozpustite čokoládu s olejom na miernom ohni.
- 2
Vmiešajte žĺtky, cukor a mlieko.
- 3
Nasypte preosiate suché zložky.
- 4
Vmiešajte vyšľahaný sneh.
- 5
Vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 30 - 35 min.
- 6
Po vychladnutí odkrojte vodorovne 1 cm hrubú vrstvu na omrvinky.
- 7
Plnka: Uvarte mlieko s trstinovým cukrom, pridajte oriešky a krátko povarte, nechajte vychladnúť.
- 8
Zmiešajte s rozdrobeným odkrojeným korpusom a pridajte vyšľahané maskarpone.
- 9
Korpus natrite s ríbezľovým lekvárom, nasaďte tortovú formu, potom natrite orieškovou plnkou.
- 10
Vyšľahajte smotanu, pridajte biely cukor.
- 11
Vmiešajte roztopenú horúcu želatínu v 100 ml mlieku (želatínu nevarte).
- 12
Dajte stuhnúť do chladu, najmenej na 4 h, alebo cez noc, potom opatrne odstráňte formu.
- 13
Vymiešajte maskarpone s cukrom a cukrárskym vreckom ozdobte okraje torty.
- 14
Spestrite tortu s ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč torta krásna, perfektný nárez a určite perfektná. KK*****.
Riešila by som to asi takto :
ja by som to asi znásobila na plech 2 X , ale vajcia by som dala maximum 4, sódy bikarbóny 2 lyžičky, múky a mlieka by som dala trochu viac, nap. 2,5 x, tieto dve zložky by som trochu menila aj vo vyšších množstvách, aby som to prispôsobila konzistencii cesta. Musí byť dostatočne vysoké, lebo ešte z vrchu sa po pečení musí odrezať asi 0,5 cm vrstva na plnku.
Ak by mi to nesedelo, tak by som spravila podobné cesto, ktoré mám odskúšané na plechu, len by som pridala kakao (50 g, alebo menej) a ak ho vložím do 180 oC a neotvorím rúru, tak mi narastie hodne vysoko. Pozri danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/03/visnovy-lahky-kolac-light-cherr...
Množstvá na orieškovú plnku by som zvýšila 2,3 X.
Do poslednej smotanovej plnky (2,3 x viac) by som asi nedala želatínu, lebo by mi na plechu stiekla na boky a dno, ale dala by som len tuho ušľahanú šľahačku, možno so stužovačom. Bolo by to ako v pôvodnom recepte podľa Veľkej domácej cukrárky (autor : Pavlína Berzsiová). To potrebuje asi trochu experimentovania :-)
www.convert-me.com/en/convert/cooking/...
*****