Krémová ryža s brokolicou a hubami

daniellinne - bez fotkydaniellinne, 20. decembra 2017
Krémová ryža s brokolicou a hubami
Foto: daniellinne

Výborná príloha k rôznym druhom mäsa, no aj samostatné jedlo z jednoduchých ingrediencií, ktoré nikdy neurazí.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 stredne veľká
4 ks
1 ks
2 strúčiky
4 PL
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci si necháme rozohriať 2 PL oleja. Cibuľu nakrájame na jemno a pridáme do hrnca. Priebežne miešame, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme ryžu, soľ a čierne korenie a premiešame. Zalejeme vodou a necháme variť podľa návodu na obale.

  2. 2

    Brokolicu si rozdelíme na jednotlivé "stromčeky" a necháme variť v osolenej vode približne 15 minút.

  3. 3

    Zatiaľčo sa varí ryža a brokolica, očistíme a nakrájame si šampiňóny. Opečieme ich na zvyšnom oleji v panvici, pridáme soľ, korenie a majoránku podľa chuti. Po uvarení nakrájame brokolicu na jemno a pridáme do panvice k šampiňónom. Premiešame a zalejeme smotanou. Zmes necháme chvíľku variť a priebežne miešame. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a poprípade pridáme majoránku, soľ a korenie podľa chuti.

  4. 4

    Zmes vlejeme do hrnca s ryžou a poriadne premiešame. Pre vytvorenie zaujímavej variácie môžeme pridať syr niva.

Diskusia k receptu