Krémová ryža s brokolicou a hubami
Foto: daniellinne
Výborná príloha k rôznym druhom mäsa, no aj samostatné jedlo z jednoduchých ingrediencií, ktoré nikdy neurazí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si necháme rozohriať 2 PL oleja. Cibuľu nakrájame na jemno a pridáme do hrnca. Priebežne miešame, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme ryžu, soľ a čierne korenie a premiešame. Zalejeme vodou a necháme variť podľa návodu na obale.
- 2
Brokolicu si rozdelíme na jednotlivé "stromčeky" a necháme variť v osolenej vode približne 15 minút.
- 3
Zatiaľčo sa varí ryža a brokolica, očistíme a nakrájame si šampiňóny. Opečieme ich na zvyšnom oleji v panvici, pridáme soľ, korenie a majoránku podľa chuti. Po uvarení nakrájame brokolicu na jemno a pridáme do panvice k šampiňónom. Premiešame a zalejeme smotanou. Zmes necháme chvíľku variť a priebežne miešame. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a poprípade pridáme majoránku, soľ a korenie podľa chuti.
- 4
Zmes vlejeme do hrnca s ryžou a poriadne premiešame. Pre vytvorenie zaujímavej variácie môžeme pridať syr niva.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu