Smačna opekačka fotorecept

krasomil - fotkakrasomil, 12. júna 2011
Smačna opekačka (fotorecept)
Foto: krasomil

Mal mi fajny šmak na daco zdravše.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
400 g
400 g
Marináda na mäso:
3 g
2 g
1 g
2 dcl
1 lyžica
10 ks  - strúčiky
1 dcl




Postup

  1. 1

    Mal mi zrobenu domacu slaninu udzenu na hruškovym dreve, ta narezal mi sebe paru falatky. Znace jaka fajna?

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dzecom špekačky bo vegetariani su, ale muša mac takych ježkov - ta toto žedza, bo to ne mäso.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napacoval mi šebe krkovičku.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ženu mi poslal na burinu - naj pretrha zahradku, bo husto našala. Redkev, šalat i cibuľu.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja za ten čas rozpaliľ gril a už še peklo. A takoj mi klad na mrežku.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Už pachoty take buli, že už mi chcel jejs surovi.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Žena narubala burian, dala tam kus octu, cukru a tvrdzila mi, že to šalat.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak vyžirala moja svačinka.

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a tak ženina

    Smačna opekačka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

andys
Zdravše :))) Ukladám, zíde sa na letnú dovolenku.
viera1
Veruže špekáčky nie sú mäso,moja Žofka ľahla k mise a zakryla si oči a keď som jej dala kúsok k papuľke,otočila hlavu na druhú stranu,nie je vegetariánka.
marcy
krásne pripravené,super nafotené....s mojím chlebíkom by som si dala tvoju slaninku i krkovičku,špekačky neprosím :o))))) nože trošku priblíž údenie,či tajomstvo ???
zemo
Výborné! Najmä ten komentár po mičigensky, keby nebolo foto, ani veľmi nerozumiem. Darmo je, Emerika je Emerika :o)
hannah22
ja z Vinnoho a tak u nas hutoreli kedz mi bula mala že Mihaľovce to valal,ale chvalim , varic znaš chlope super,fotečky tyž no a šlinky mi ceču, podbradnik mi treba a pachoty sebe znam predstavic... trim še ... :))
tatranka
Tvoja grilovačka,volá po koštovačke.Vidíš,ako sa mi to rímuje?
edimilka
perfektne nárečove a aj obrázky už len počuť komentár k tomu a dobrú chuť praje edka

vini55
Piatok štartujem gril aj ja, voľakedy sme grilovali bez grilov a bola to ďaleko väčšia sranda. Taký jalec v Pravde, /dnes by som do nej nezabalil ani čereblu/, alebo sliepka po cigánsky, kde sú krásne časy mladosti.
vini55
P.S.
Prosím neviete poradiť, kde sa dajú kúpiť americké grily ? Videl som grilovanie jedného fanatika z USA a mal fantastický gril chcel by som mojej najkrajšej polovičke kúpiť /fanatička do grilovania/ niečo podobné, ale u nás ani v polovici EU som nikde nevidel nič, čo by sa tomu grilu podobalo....
ketty3811
perfektné,ja by som si dala z tej slaninky.Pošli trochu,Trebišov je čoby kameňom dohodil.
evanaaa
Krasomi, ta tvoja svačinka vyžirala lepši než ženina, ale dzeci jaki to vegatariani, keďž jedza špekački, to ňe maso? Pardon, Krasomil, ja še zmylila. A prijala by šebe to tak. Isce dobry.
No, ale prepáč, nie som vychodňarka, som bratislavčanka žijúca na Záhorí, nviem Hutoric po vyhodňarski, skúre po záhorácki povídat. Ale tú tvoju papanicu by som prijala, keby mi niekto ugriloval, ja gril nemám.
vini55
Pre všetkých "grilováčov", odporúčam - www.barbecueweb.com a uvidíte o čom básnim. Prosím berte si vreckovky, určite budete slintať, ako ja.
krasomil
dzekujem barz šumne za teľo komentarou, ale nesciham odpisovac, bo robim na dalšim varechackym projekce :-) Marcy, pri najbližšim udzeňu muj recept nafocim aj zverejnim!
vratik
aj my sme v sobotu grilovali.Kuracie kridielka a tiež pre vegetarianov špekačky.Bolo fajn aj ked troška chladno.Ja som ešte slaninu nikdy nejedol ,ani surovu ani pečenu.Možno niekedy vyskušam
zinnajdha
i u mičigenu griľuju ?
Šumne i fajne. K tomu može buc i kendericovy šalat, ňe ?
zuzidohle
Sluchaj krasomilku,jak tak na tote Tvojo recepty patrim,tak se mi to lubi cim dalej tym vecej. Bizovne mas aj dajaky vyborny receptik na slaninu,ole budz taky zlaty a podzel se:))))
hubata
Toť len nedávno sme ťa @krasomil spomínali, dlho sme ťa nečítali. Aj obyčajné jedlo keď sa urobí s láskou a vtipom je viac ako nejaká vyumelkovaná tabuľa. A ty si toho príkladom, tak len var, peč, griluj, úď - a pridávaj sem recepty z tvojho kraja (jooj ako dobre že som tam dala aj ten mäkčeň).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia