Reďkvičkovo-šunková nátierka

jack - fotkajack, 14. mája 2016
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Foto: jack

Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.

10 minút
príprava

Suroviny

150 g alebo šunková saláma
2 ks (Apetito)
 podľa chuti
100 g
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Šunku nastrúhame na jablkovom strúhadle, pridáme tavené syry, môžte použiť aj iný, len ked sú trojuhoľníčkové, pridáme o 2 viac. Syr si predtým vyšľaháme. Môžme doň pridať aj 1 čajovú lyžičku masla.

  2. 2

    K šunke a syru nastrúhame reďkvičky. Tiež na jablkovom strúhadle. Na jemno nastrúhame tvrdý syr.

  3. 3

    Všetko dobre zmiešame a ochutíme podľa vlastnej chuti. Dobrú chuťku želám.

Diskusia k receptu

chica114
To musí byt vellmi chutné dala by som si. Šunku mám moc rada aj redkvičky mam velmi rada a o pomazankach ani nevravim pomazanky mam rada vsetky na hociaky spôsob davam 5*
jack
Ďakujem pekne za komentík.
haji
Nahlédnu, ochutnám a hned zase půjdu. Krásně růžová pomazánka, fajn konzistence! Povedla se ti! Mávám!
komunista
Na jablkovom strúhadle strúhať šunku? Šunka sa predsa strúha na šunkovom strúhadle a syr na syrovom. :-)
kristinamia
Výborný nápad, my moc reďkovky nelubime, ale dedko nám nosí zo záhradky a jem ich trosku na silu, lebo mi je ľúto ich vyhodiť. Ale takto by sme ich urcite zjedli radšej. Ukladám a nabudúce urobim...
jack
@Kristinamia (15.5.2016 16:27)

Ďakujem pekne za komentík.Ja tiež reďkovky veľmi nemusím,a tak som včera prezerala môj zošit s nátierkami a naďabila som na túto.Mala som všetko potrebné,tak prečo ju neurobiť?A dnes sa mi veľmi hodila.Nečakaná návšteva dostala nečakané jednohubky s touto výbornou pomazánkou.A mala veľký úspech.Len so soľou veľmi opatrne,predsa tie syry sú slané.
jack
@Haji (14.5.2016 22:20)

Ďakujem pekne milá Haji.Ako vždy ma tvoj komentár potešil.
mesiar50
Nátierky takéhoto tipu ja ràd.Tvoja vyzerá veľmi lákavo a chutne.
darinocka
Ahoj, ak máš problém s využívaním redkvičiek,vyskúšaj ich pripraviť na spôsob húb. Na opraženej cibuľke podus na plátky nakrájené redkvičky, okoreň, osoľ , zalej vajíčkami, zamiešaj, keď zhustne máš super redkvičkovú /chuťovo hubovú/ praženicu. Dá sa využiť aj za studena ako nátierka a môžeš vylepšiť zeleninou, či syrom. ;*)
jack
@Darinocka (18.5.2016 09:31)

Veľmi dobrý nápad.Určite niekedy skúsim.Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia